Annonce
Erhverv

Sådan griber man usikkerheden an

Annonce

KØBENHAVN: - Alle forandringer er på sin vis forskellige, og man skal derfor altid have fokus på, hvad der er brug for i netop denne forandringsproces. Generelt er der en række tiltag, som har vist sig at være effektive til at sikre gode forandringer og reducere usikkerheden.

Sådan siger Johan Simonsen Abildgaard, ph.d., cand.psych., seniorforsker på det Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Annonce

Fem gode råd

Johan Simonsen Abildgaard giver en række bud på, hvad man generelt kan gøre, når virksomheder undergår organisationsforandringer, nedskæringer, flytninger og lignende:

  1. Kommuniker om forandringen, både om det I ved og om, at der er ting, der endnu ikke er kendte.
  2. Involver medarbejderne i processen og gå i dialog. Ofte har medarbejdere ideer til at forbedre forandringen og ønsker om at have indflydelse på den.
  3. Støt dem, som har det svært. Det er forskelligt, hvordan vi reagerer på forandringer. Sørg for at støtte op om dem, som har behov for det.
  4. Vær proaktiv. Man bør arbejde på at håndtere forandringen, før der opstår problemer. Når først der er opstået konflikter og usikkerhed, kan det være svært at reducere igen.
  5. Tænk jeres erfaringer med forandringer ind. Man ser ofte en forandring i lyset af tidligere forandringer. Derfor bør man evaluere tidligere forandringer og drage erfaringer med i den aktuelle forandring.
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce