Annonce
Sydjylland

Sådan holder du tyven væk i sommervarmen

Åbne døre og vindue er en stor fristelse for indbrudstyvene. Så sørg for at holde dørene låst og vinduerne lukkede, når du er i haven. Foto: Colourbox
Sommervejret er lig med boliger, der er nemme mål for ubudne gæster, fordi mange glemmer at låse døre og lukke vinduer.

Sommeridyllen er nået til Syd- og Sønderjylland, hvor der bliver grillet i haverne og på terrasserne.

Det er dog ikke blot borgerne, der glæder sig over det gode vejr. Det gør indbrudstyve desværre også, da sommerperioden er lig med boliger, der er nemme mål for ubudne gæster.

- Mange glemmer at låse yderdørene og lader vinduerne ud mod vejen stå åbne, mens de er ude og nyde sommervarmen i haven, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

Annonce

Han medgiver, at det kan være irriterende at skulle låse og lukke efter sig. Men det giver på alle måder god mening. For ellers risikerer man at invitere en tyv indenfor.

- En indbrudstyv kan hurtigt scanne en villavej for mulige mål. Kan man se udefra, om der er værdifulde genstande i et værelse eller i entreen? Er der uhindret adgang? Hvis ja, så er der ikke langt fra tanke til handling, og få sekunder efter er tyven på vej videre med sit trofæ, siger Chr. Østergård i en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han understreger desuden, at der er stor forskel på, hvad indboforsikringen dækker, alt efter om yderdøre og terrassedøre er låste, og vinduerne er forsvarligt lukkede.

- Der kan for eksempel være tale om, at forsikringen ikke dækker stjålne smykker og kontanter, hvis tyven nemt er kommet ind. I disse tilfælde er der nemlig tale om såkaldt simpelt tyveri og ikke indbrud i forsikringsmæssig forstand. Reglerne fremgår af den enkelte forsikringspolice, forklarer vicepolitiinspektøren.

Børnesikring er ikke nok

Mange sætter et sikkerhedsbeslag/børnesikring på døre og vinduer, hvorefter de lader dem stå åbne i varmen. Men Chr. Østergård advarer om, at det ikke er nok til at holde indbrudstyven på afstand.

- Et sikkerhedsbeslag/børnesikring er naturligvis bedre end ingenting. Men en ferm indbrudstyv kan nemt og hurtigt lirke haspen af. Og i disse tilfælde er der også tale om simpelt tyveri, hvor forsikringsselskabet udelukkende dækker tabet i begrænset omfang, fremhæver Chr. Østergaard.

Han anbefaler i stedet, at boligejerne investerer i solide vindueslåse, som forsikringsselskaberne har godkendt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce