Annonce
Kolding

Sådan kommer kæmpelager ved motorvejen til at se ud

Sådan kommer Schous højlager til at se ud fra motorvejen, når man passerer Kolding og kører mod nord. Visualisering: Fra lokalplanen
Nu sender Kolding Kommune plangrundlaget for Schou-koncernens nye hovedsæde ved Tankedalsvej i offentlig høring. Schou tripper for at komme i gang.

Kolding: Så er Kolding Kommune klar med planen for, hvordan den internationale koncern Schous kommende hovedsæde ved Tankedalsvej og motorvejsafkørsel syd kan realiseres.

Lokalplanen blev hastebehandlet på et ekstraordinært møde i Kolding Byråd tirsdag, så kommunen nu kan sende den ud i den lovpligtige offentlig høring i otte uger.

- Schou står vitterligt og tripper for at få spaden i jorden, så det skal gå stærkt med at få  plangrundlaget på plads. De vil gerne i gang lige efter sommerferien, oplyser borgmester Jørn Pedersen (V), efter at et helt enigt byråd godkendte planerne.

Annonce
Og sådan vil højlageret se ud, når man kører ad Tankedalsvej fra Kolding mod Vamdrup. Visualisering: Fra lokalplanen

Mest iøjnefaldende bliver Schous højlager, som kommer til at skyde op i 45 meters højde og bliver meget synligt, fordi det skal placeres i den østlige del af lokalplanområdet og altså helt ud mod motorvejen. Højlageret må ifølge planforslaget kun opføres i grå nuancer, netop fordi byggeriet vil være meget fremtrædende i kraft af sin størrelse og beliggenhed.

Lavere byggeri

Den vestlige del af lokalplanområdet - altså i retning ud mod Schous hjemby Vamdrup - må der bygges mindre logistik- og lagervirksomheder med tilhørende administrati­on, kontorer, færdselsarealer, tekniske anlæg og lokaliteter til serviceerhverv, som  kan servicere trafikanter­ne på motorvejen med f.eks. brændstofsalg, restaurant og service for lastbiler og deres chauffører.

Men bortset fra højlageret må byggeriet inden for lokalplanområdet kun gå op i 20 meter og i max fem etager.


Schou står vitterligt og tripper for at få spaden i jorden, så det skal gå stærkt med at få plangrundlaget på plads.

Jørn Pedersen, borgmester


Det er dette område, som den nye lokalplan dækker. I hjørnet til venstre er det TV Syds station. Illustration: Kolding Kommune

Lokalplanen giver desuden mulighed for, at der kan rejses én skiltepylon i en højde op til 40 meter med en placering ud mod krydset af Tankedalsvej og motorvejen. Det er hensigten, at der på pylonen kun må skiltes med ét logo og ét navn for erhvervsområdet som helhed og derudover ét logo og ét navn for den virksomhed, som lægger jord til skiltepylonen - nemlig Schou.

Hvis der ikke kommer bemærkninger til planforslagene, bliver de godkendt endeligt i slutningen af juni 2021, oplyser by- og udviklingsforvaltningen.

Schou

  • Schou er Nordens største engrosvirksomhed inden for non-food produkter.
  • Virksomheden lagerfører et bredt sortiment inden for områderne bolig og isenkram, havemøbler, have og fritid, auto og cykel samt værktøj og maskiner.
  • Schou har lagre og afdelinger i Kolding, Børkop, Horsens, Vojens, Norge, Sverige og Kina.
  • Koncernen har cirka 300 ansatte.
  • Virksomheden blev grundlagt i Vamdrup i 1963 af købmand Andreas Schou.
  • Schou købte i starten af året 36 hektar jord af Kolding Kommune for 33 millioner kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce