Annonce
Sport

Sådan lader SønderjyskE op til Final 4

JydskeVestkysten har spurgt Mario Simioni, hvordan holdet lader op til semifinalen i Final 4 mod Frederikshavn White Hawks. Foto: Jacob Schultz

Fredag eftermiddag kræver det en toppræstation fra SønderjyskE, hvis Frederikshavn skal besejres, og finalebilletten til Final 4 skal indløses. Sådan ser programmet for dagen ud for de lyseblås spillere.

Final 4: Fredag skal det hele kulminere. Det er måneder siden, at SønderjyskE kvalificerede sig til Final 4, og nu skal pokalen endelig finde sin ejermand. Fredag spiller SønderjyskE mod Frederikshavn White Hawks i den tidlige semifinale klokken 16.30.

Vi har spurgt træner Mario Simioni, hvordan programmet ser ud for dagen for at få den bedste forberedelse til semifinalebraget.

Kl. 10 møder spillerne ind i Vojens til et videomøde i spillernes afslapningsrum i hallen. Her kommer Mario Simioni med de sidste klip af Frederikshavn og deres egne seneste kampe, som spillerne kan bruge taktisk i kampen.

Kl. 10.30 er mødet slut, og spillerne og staben omkring holdet hopper på bussen hen til Hotel Vojens.

Kl. 10.45-11.15 får spillerne deres sidste store måltid før kampen på Hotel Vojens.

Kl. 11.15 kører bussen fra Hotel Vojens mod Gigantium i Aalborg. 243 kilometer på motorvejen skal tilbagelægges. Undervejs stopper bussen til et kvarters pause, så spillerne kan få lidt luft og strække ben.

Senest 14.30 er holdet ankommet til Gigantium. Her begynder de sidste forberedelser til kampen. Her vil assistenttræner Søren Nielsen holde et nyt videomøde med fokus på powerplay og undertalsspil. Mario Simioni vil forberede sine sidste taktiske anvisninger til kampen og måske se lidt mere video på egen hånd.

Kl. ca. 15.50 løber holdet på banen til opvarmning.

Kl. 16.30 er der første face-off.

Hvis holdet vinder, bliver holdet og overnatter på et hotel i Aalborg inden finalekampen, der spilles lørdag klokken 14.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce