Annonce
Vejen

Sådan laver de grøn omstilling i Sønderborg

Peter Rathje står i spidsen for Project Zero i Sønderborg Kommune. PR-foto

Hovborg-Lindknud: Danmark er foregangsland i den grønne omstilling, og vinder gang på gang international anerkendelse. Iblandt de mest inspirerende aktører for grøn omstilling findes Project Zero fra Sønderborg, som arbejder på at gøre Sønderborgområdet CO2 neutralt i 2029, 21 år før national deadline.

Det kan man høre mere om torsdag 28. november kl. 19, når Peter Rathje, som er direktør i Project Zero, holder foredrag i Lindknud Aftenhøjskole i Aktivitetshuset i Hovborg.

Han vil fortælle om projektets erfaringer og om hvordan man gennem ansvarlighed, samarbejde og handlinger kan spare på energien og skabe grøn omstilling.

Claus Marcussen, klimakoordinator i Vejen Kommune, vil fortælle om fakta for klima og CO2 i kommunen.

Der er entré, og man kan købe en forfriskning i pausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce