Annonce
Sydjylland

Sådan narrer du tyven

Kim Haugaard/Ritzau Scanpix

Her får du en række råd fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

1 Gode råd til dig, der er hjemme

Aftal med naboerne, at du kigger efter deres hus og holder øje med kvarteret, mens de er væk. Brug Nabohjælps-App’en som et nyttigt værktøj. Sørg for, at affaldscontaineren er kørt på plads, efter at den er tømt, at postkassen ikke er fuld, og at der er lidt frisk vasketøj på tørrestativet og lidt legetøj i haven. Selv små ting kan overbevise en tyv om, at der er nogen, selvom nabohuset er alene hjemme i ferien. Erfaringer fra udlandet viser, at op imod hvert fjerde indbrud bliver forhindret, fordi nabohjælpernes indsats betyder, at tyven vælger området fra.

Møder du nogen, du ikke kender, i kvarteret, så sig "hej" og spørg, hvem de søger, og om de har brug for hjælp. En tyvs største frygt er at blive genkendt, så derfor bryder han sig ikke om at blive kontaktet.

2 Gode råd inden du selv pakker kufferten

Fortæl ikke tyven, at du er væk Lad være med at fortælle om rejseplanerne på Facebook, læg ikke et foto af frokosten på terrassen i sommerhuset på Instagram og fortæl ikke på Linkedin, at du snart tager væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele minderne til du er kommet hjem, for tyven læser måske også med.

3 Er din stue et udstillingsvindue?

Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem? Har du en iPad liggende på sofabordet eller andre værdifulde genstande liggende fremme i stuen, frister du svage sjæle.

Kig på din stue udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.

4 Er der mon nogen hjemme?

Lidt opvask i køkkenet, vasketøj på snoren, legetøj i haven samt en kaffekop og en opslået avis på stuebordet. En række små ting gør, at dit hus ser beboet ud, mens du er væk på ferie - og kan gøre, at tyven vælger dit hjem fra.

5 Gemmeleg for tyven

Tænk over, hvor du opbevarer smykker og andre værdier i dit hjem. Rigtig mange gemmer smykkerne i soveværelset eller på badeværelset. Og det ved tyven, når han bryder ind.

Find derfor et nyt opbevaringssted allerede i dag!

6 Hjælp ikke tyven med at bryde ind

Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme. Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med - mere avanceret værktøj skal der ikke til. Husk også at låse stiger og andre redskaber inde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce