Annoncørbetalt indhold

Sådan planlægger du den perfekte fest

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Sponsoreret af Lead Supply

“Det skal fejres!” - der er altid en grund til fest. Det kan være alt fra de traditionelle fester som for eksempel barnedåb, konfirmation og bryllup, til de “utraditionelle” fester som runde fødselsdage eller temafester. Men ligemeget hvilken type fest det er, og hvad du fejrer, vil du sikkert gerne være en god vært og sørge for, at din festlige begivenhed bliver husket. Denne artikel vil give dig nogle gode råd til hvordan du kan planlægge den perfekte fest.

Annonce


Finansiering af festen

Når der skal holdes en stor, festlig begivenhed, hvor der skal tages hensyn til både gæster og vært, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse: festlokale, catering, musik, oppyntning, drikkevarer og så videre. Noget af det første man skal have styr på, foruden årsagen til at holde fest og hvor mange du skal invitere, er hvordan den skal finansieres. Det er desværre langt fra alle, som kan hive finansieringen op af egen lomme. Derfor er er der mange, som må ty til andre muligheder for at få råd til at holde din fest. Her er det ganske udbredt, at mange finansiere deres fest, med et lån. Dog skal man lige stoppe op engang, og se sig godt for, inden man optager et hurtigt lån. Mange kommer senere hen til at fortryde, at de ikke tog sig tid nok til at undersøge mulighederne til bunds, inden de optog et lån. Dette er typisk dem, som har taget et alt for dyrt lån, fordi man ikke lige var opmærksom på omkostningerne, da man skrev under på en låneaftale. Er du en af dem, kan du trøste dig selv med at det heller ikke er helt nemt: for der findes mange hurtige lån derude, med en kort proces og svarfrist. Er du en af dem som er på vej til at gå ud og låne til festen, så vil vi gerne lige stoppe dig inden og hjælpe dig lidt på vej, så du ikke tager en beslutning på et dårligt grundlag.

Et lån kan defineres ud fra lånets samlede løbetid: altså om lånets løbetid varer nogle måneder (f.eks. 1-12 måneder), eller om lånets løbetid varer nogle år (f.eks. 10 år). Et hurtigt lån defineres typisk ved at være under, til et år, med en kort udbetalingsfrist.


Der er en del ting man skal være opmærksom på, inden man optager et nyt lån. Man skal huske at være økonomisk ansvarlig og holde øje med renter, ÅOP, skjulte gebyrer, omkostninger og løbetiden. Hvis du vil finde det billigste lån, skal du holde øje med renter, løbetiden og ÅOP. Nedenstående vil give dig en hurtig gennemgang af begreberne renter, løbetiden og ÅOP.


Renter:Renter er det, der lægges oven i dit månedlige afdrag hver måned. Det vil sige, at dit lånebeløb forøges med x antal renter hver måned, indtil pengene er tilbagebetalt. Det er derfor bedst at kigge efter lån med den laveste rente.

Løbetid:Løbetiden er den tid, tilbagebetalingen af dit lån kommer til at tage. Som nævnt tidligere er der forskel på, om løbetiden skal vare måneder eller år. Løbetiden er vigtig, fordi korte løbetider betyder større afbetaling i form af afdrag, og ved lange løbetider er det mindre afdrag du skal betale om måneden. Du skal derfor tænke over, hvor meget du kan tilbagebetale hver måned, så løbetiden hverken bliver for lang eller kort.

ÅOP:Årlige Omkostninger i Procent - ÅOP fortæller dig, hvad lånet præcist kommer til at koste. Denne er derfor alfa og omega når du optager lån.


Inden du går ud og låner, så overvej om der ikke er andre muligheder for at finansiere gildet. Kan du nå at spare op? Er der noget du skal afsætte eller sælge for at skaffe kapital? Tænk kreativt og hav lån i baghånden som en sidste mulighed, hvis alt andet skulle glippe.


Med økonomien til din fest på plads, kan du nu koncentrere dig om selve planlægningen.


Planlæg, planlæg, planlæg

Der er ikke noget værre end at være til en fest, hvor der ikke er styr på noget: hvornår kommer maden? Er der nogen som holder tale? Hvad med oprydningen? Og mange flere spørgsmål kan rejse sig, hvis der ikke er styr på begivenheden. Derfor er det en god idé, at du tager dig god tid til at planlægge festens forløb, lige fra ankomst til natmad, til oppyntning og underholdning. Hvis det er en fest der centrerer sig om dig, f.eks. fødselsdagsfest eller bryllup, kan det være en god idé at få en af dine venner til at agere konferencier - for så vil der sikkert være nogle hemmeligheder undervejs, som du ikke må vide noget om.


Husk dig selv

Forestil dig dette: du har brugt flere måneder på at planlægge din fest, du har fået styr på omkostningerne til festen, og du har sørget for, at alle dine gæster har det godt. Den eneste du mangler, er dig selv. Måske du ikke engang nyder festen, fordi du er så opsat på, at alt skal forløbe perfekt. Her er det vigtigt, at du husker dig selv: det er din fest, du har brugt flere måneder på at planlægge den - så husk at nyde ved at være i nuet. Intet er er perfekt. Det kan vi ligeså godt hylde og få det bedste ud af det vi har med at gøre.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.