Annonce
Kolding

Sådan planlægger Nicolai Bio at genåbne

Biografdirektør Mette Balsby glæder sig til at genåbne Nicolai Bio, hvor man har brugt den ufrivillige lukning på at få renoveret og lavet forskellige forbedringer. - Vi har blandt andet fået lavet en teknisk løsning, så man kan bestille gavekort digitalt og printe dem ud derhjemme. Det har vi længe haft et ønske om, siger Mette Balsby. Foto: Søren Gylling
Snart ruller filmene igen i Koldings biografer. I Kolding Storcenter er biografen klar i denne uge, mens Nicolai Bio lader tæppet gå i begyndelsen af juni.
Annonce

Kolding: - Der har været mange gode muligheder for at se film derhjemme, men oplevelsen i biografen er nu noget særligt. Derfor glæder vi os også til at komme i gang igen, for vi ved, at vi har været savnet.

Sådan siger Mette Balsby, der er biografdirektør i Nicolai Bio. Her lyder åbningsdatoen på den 8. juni, så biografen kan åbne samtidig med cafeen, som er ved at blive renoveret.

Mette Balsby har fulgt med i erfaringerne fra andre kulturinstitutioner, som også er begyndt at genåbne, og hun er ikke nervøs ved at invitere biografpublikummet indenfor.

- Jeg hørte lige fra Kongernes Jelling, hvor erfaringen er, at gæsterne er meget bevidste om, hvordan de skal opføre sig. Det ved jeg, at det vil vores gæster også, siger hun.

Tvangslukket

Hos Nicolai Bio forventer man at komme ud på den anden side af coronakrisen med "skindet på næsen", som biografdirektør Mette Balsby formulerer det. Hovedårsagen er, at man af Erhvervsstyrelsen er blevet lovet fuld kompensation for sine omkostninger.

- Det skyldes, at vi er blevet tvangslukket, siger Mette Balsby og tilføjer:

- Vi har selvfølgelig færre indtægter, fordi vi ikke har solgt nogle billetter, men til gengæld har vi heller ikke haft nogle udgifter til filmleje. Så sammen med kompensationen forventer jeg, at vi kommer ud af krisen med skindet på næsen.

Annonce

Venter på film

Straks hun fik besked om, at landets biografer måtte genåbne, gik arbejdet i gang med forberedelserne, så både de frivillige og gæsterne hos Nicolai Bio kan føle sig trygge, mens de er i huset.

- Vi har fået nogle fine vejledninger at forholde sig til. Og de er heldigvis ikke så restriktive, som jeg havde frygtet. For eksempel må vores gæster gerne bestille billetter, så de kan sidde samlet i en gruppe, men der skal så være et ledigt sæde i mellem til næste gruppe. Vi må også gerne bruge alle rækker, for gæsterne sidder jo og kigger i samme retning, så man sidder ikke ansigt til ansigt, siger Mette Balsby.

Der bliver naturligvis sprittet af rundt omkring, og gæsterne bliver også lukket ud ad bagindgangen, men ellers vil biografturen stort set ligne sig selv, vurderer hun.

- Vi har styr på vores forholdsregler, så lige nu handler det mest om at få stablet et program på benene. Udlejerne er i gang med at finde nye premieredatoer, og det er vi selvfølgelig afhængig af, siger Mette Balsby.

I øjeblikket har hun hørt fra to udlejere, så hun ved, at de første film bliver "Kød og blod" samt "Bomshell", der hører under Biografklub Danmark. Desuden forventer hun at komme til at vise filmene "Little Women" og La Belle Epoke". Det er planen at åbne med i alt fire visninger om dagen.

Annonce

Besked i denne uge

Mens biografen har holdt lukket, har der været masser af aktivitet indenfor. Blandt andet har man fremrykket en ellers planlagt renovering, som under alle omstændigheder havde kostet lukkedage i cafeen.

- Så det har været rart, at renoveringen ikke skulle hastes igennem. Vi har også fået lydisoleret i videoteket på 1. salen, og det har vi ønsket os i årevis. Sådan er der flere ting, vi har haft tid til at arbejde med, så det bliver et tip-top hus, gæsterne kommer tilbage til, siger Mette Balsby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce