Annonce
Kultur

Sådan rammer du plet med de sidste julegaver

Har dine nærmeste ikke lavet en ønskeseddel, eller kniber det bare med at komme på ideen til den helt rette julegave? En ny undersøgelse kan måske hjælpe dig på vej.

Annonce

50 procent af danskerne vil gerne give mere personlige julegaver. Men du behøver ikke købe dyre materielle ting, hvis du skal i kridthuset hos dine nærmeste.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Epinion for gavesitet TilDigFraMig.dk er det ikke nødvendigvis værdien af gaven, der afgør om den går rent ind. 71 procent af danskerne er således enige om, at en god gave først og fremmet skal udtrykke kendskab til den andens interesser.

Og hvis du her en uges tid inden jul så småt er ved at blive ramt af panik over manglende gaveideer til din nærmeste kan det være en god ide at tænke i oplevelser.

En tur i biffen, en rejse, et ferieophold, eller bare en god aften i hjemmet, ja oplevelserne kan variere efter interesse, men 50 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarede, at en god personlig julegave er lig med tid og oplevelser sammen.

Mindre hjemmebryg – mere kærestetid

Hvis du tror, din gave bliver mere personlig af, at du selv går en tur i værkstedet og hamrer, saver eller smeder noget til din bedre halvdel, kan du godt tro om igen. Kun 9 procent af danskerne sidestiller en hjemmelavet gave med en personlig gave.

Omvendt er mere tid til kærlighed populært her i den kolde og mørke tid.

TilDigFraMig.dk har i december måned givet gratis gaver i form af klippekort, hvor de første 7 ud af ti har haft fokus på kærestetid. Specielt ’10 ture i kanen’, ’24 kys’ og ’Fem fortjente sofahvil’ er gået som varmt brød. Men efter resultaterne af undersøgelsen, lancerer sitet nu flere kort med fokus på oplevelser.

- Vores særlige gratis julegaver skal være for alle, og da vores analyse viste et ønske om tid til spil og tid sammen med børn og børnebørn, har vi udarbejdet to nye kort netop med fokus på juletidens mange spil og tid til samvær efter jul, lyder det fra Lisa de Linde, der er Product Manager hos TilDigFraMig.dk i en pressemeddelelse.

Vidste du...

… at kun 3 % af danskerne synes, at den bedste gratis julegave fra kæresten ville være at slippe for opvasken.

… 11 % af os ville vælge kys, kram og søde ord i hele julen, hvis de kunne vælge den bedste gratisgave.

… flere kys, kram og søde ord foretrækkes mere som gratis julegave hos danskere, der er i parforhold, men ikke er samboende (23 %). For de gifte og samboende par er dette henholdsvis 11 og 12 %.

Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Epinion. Der er i alt gennemført 1077 interview med repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-75 år, i perioden 6.-12. november 2013.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce