Annonce
Ringkøbing-Skjern

Sådan sikres vandkvaliteten: Formand vil gerne have små private vandværker ind under Forsyningen

Rent vand fra Aquatarium: Forsyningsformand foreslår, at kommunens mange små private vandværker kommer ind under forsyningen for at sikre vandkvaliteten til forbrugerne. Jørgen Kirk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Ringkøbing-Skjern Forsyning leverer vand til to tredjedele af kommunens borgere. Formand Helge Albertsen mener, at det var naturligt, hvis de mange små private vandværker kom ind under forsyningen for at sikre grundvandsbeskyttelsen.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: To tredjedele af borgerne i kommunen får leveret vand fra Ringkøbing-Skjern Forsyning, men en tredjedel får fortsat vand fra en række små private vandværker.

På generalforsamlingen i Forsyningen forleden tog formand Helge Albertsen det spørgsmål op, om ikke også det kunne være naturligt, at de små vandværker kom ind under forsyningen.

- Bestyrelsen prioriterer grundvandsbeskyttelsen meget højt, og de borgere, der får vand fra Ringkøbing-Skjern Forsyning, kan være sikre på, at drikkevandskvaliteten altid har førsteprioritet, sagde han.

Hvis den sidste tredjedel af forbrugerne kom ind under forsyningen, ville de også nyde godt af denne indsats, mente han.

- Derved vil vi som kommune sikre os, at der er den nødvendige fokus og de nødvendige ressourcer til miljøindsatsen og grundvandsbeskyttelsen i hele kommunen, sagde Helge Albertsen.

Ringkøbing-Skjern Forsyning investerer hvert år omkring 100 millioner kroner på at forbedre og forny kloakker, vandledninger, renseanlæg og vandværker - og ikke mindst på at sikre rent drikkevand til de 22.500 forbrugere.

I sin beretning kom Helge Albertsen også ind på, at forsyningen har fået en helt ny forsyningsart, idet virksomheden skal levere varme til Lalandia Søndervig via hovedvandledningen i området.

- Det passer som fod i hose i vort mål om at investere i grøn energi, og det er et område, hvor vi kan bruge nuværende medarbejdere og derved opnå synergieffekter i forhold til den øvrige drift, sagde han.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce