Annonce
forside

Sådan skaber vi mere sammenhæng mellem region og kommune

Læserbrev: Vi afprøver helt nye måder at samarbejde på. Med Samdrift Tønder minimerer vi de overlap eller slip, der kan opstå, når kommune og region koordinerer patientforløb.

Med en kommunal sygeplejeklinik på Sygehus Sønderjylland Tønder lige ved siden af skadeklinikken håber vi på nye samarbejder, hvor flere opgaver bliver løst på tværs.

Men lovgivningen spænder ben. I dag må sygeplejerskerne på skadeklinikken for eksempel ikke udføre det arbejde, der hører under den kommunale sygeplejeklinik - eller omvendt. De juridiske barrierer omhandler for eksempel dokumentation og ledelse, hvor blandt andet separate journalsystemer og et ledelsesmæssigt ansvar kan skabe udfordringer.

Derfor arbejder vi gennem en fælles politisk styregruppe på at nedbryde de juridiske barrierer. Det vil gavne overgangen mellem region og kommune, så patienterne oplever mere sammenhæng i deres forløb. Det kan eksempelvis være, at patienterne ikke skal fortælle den samme sygdomshistorie flere gange.

Vi ønsker for borgerne, at de kommer til at opleve et endnu mere nært sundhedsvæsen, hvor der er mere fokus på sammenhæng i behandlingen på tværs af sektorer. Og hvor pleje og behandling så vidt muligt varetages i borgernes og patienternes lokalområde. Derfor tror vi på ideen om samdrift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce