Annonce
Kolding

Sådan skal du gøre, hvis du har rotter

Kolding Kommune har modtaget rekordmange anmeldelser om rotter i november og december. Foto: Kolding Kommune
Annonce

Kolding: De store mængder regn i efteråret og vinteren har fået rotterne til at flygte fra kloakkerne op i det fri og ind i folks haver og huse. Det har fået rekordmange koldingensere til at anmelde rotter i november og december, og januar ser ud til at følge trop.

Faktisk har man pligt til at melde det, hvis man ser en rotte i eller omkring ens bolig. Det samme gælder, hvis man er lejer eller nabo til en ejendom med rotter.

Men hvad gør man, hvis man har en rotte i ens have eller hus? Her er seks trin samlet fra Kolding Kommune:

1. Anmeld rotterne til kommunen

Når du har konstateret rotter, er det vigtigt, at du hurtigt anmelder det til kommunen. Det skal gøres på kommunens hjemmeside, kolding.dk. Under genveje i højre side kan man trykke på "Anmeld rotter" for at blive ført videre til en anmeldelsesformular.

2. Rottebekæmperen kommer på besøg

Rottebekæmperne kører på hverdage mellem 8.00 og 15.30. I weekenderne og på helligdage kører bekæmperne mellem klokken 9 og 12, hvis der er tale om akutte anmeldelser.

Når man har anmeldt rotter til kommunen, vil du blive kontaktet af den kommunale rottebekæmper indenfor en uge, hvis rotterne er udendørs. Hvis rotterne er indendørs, skal bekæmperen være der indenfor 24 timer.

Hvis man har brug for en personlig kontakt vedrørende en akut anmeldelse i weekenden eller helligdage, kan man ringe til telefon: 96 32 00 65.

3. Følg rottebekæmperens vejledning og gode råd

Rottebekæmperen skal fortælle, hvad man kan gøre i og omkring ens ejendom for at holde rotterne væk. Følger man rottebekæmperens råd, forbedrer man mulighederne for at bekæmpelse virker hurtigst muligt.

4. Vær opmærksom på sundhed og rengøring

Rotter er skadelige, fordi de bærer på rigtig mange sygdomme og bakterier. Derfor er det vigtigt, at man holder husstanden ren. Det er en god ide at rengøre ekstra grundigt de steder, rotterne er blevet set eller har afsat spor.

5. Del din viden med din nabo

Når der bekæmpes rotter på ens adresse, er det vigtigt, at man informerer ens naboer om sagen, da de muligvis også kan have problemer med rotter. Naboer med kæledyr bør tage nogle ekstra forbehold, så deres kæledyr ikke bliver udsat for sekundær forgiftning.

6. Beskyt dine kæledyr og deres foder mod rotter

Rottegift må aldrig lægges ud, så andre dyr end rotter kan komme i kontakt med giften. Det er et krav, at rottegiften udlægges i foderkasser, hvilket er med til at forhindre utilsigtede forgiftninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce