Annoncørbetalt indhold

Sådan slipper du af med en afhængighed

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vi kender vist alle det med at føle os lidt afhængige at noget - det kan være, du har en sød tand og får et fix igennem søde sager såsom slik og chokolade. Det kan også være du har fået opbygget en usund vane i at skulle starte dagen ud med et glas sodavand og fortsætter dagen i samme stil, hvor du kan ende med at have hældt mange liter sodavand ned. Der er dog stor forskel på rutiner, dårlige vaner og så en decideret afhængighed. En afhængighed kan være med til at styre en stor del af din hverdag, dit humør og du kan miste kontrollen over dig selv. En afhængighed kan fx være et hashmisbrug, men der er heldigvis hjælp at hente i form at professionel hjælp, hvis dette er tilfældet.


Annonce

Hvordan ved man, at man har et problem?

Det kan være svært for en selv at se, at man har et problem i forhold til en afhængighed, dårlig vane eller usund rutine, som skal gøres i en bestemt rækkefølge - hver eneste dag. Det kan være svært at indse og acceptere at man har et alvorligt problem - i andre tilfælde er det ikke et alvorligt problem at have en dårlig vane, men blot en faktor, der kan styre ens liv lidt for meget, hvilket dog kan ende med at tage overhånd.


Er du eller kender du en som er ude i et misbrug, så er den straks værre, og her er det vigtigt at komme frem til, om der ligger et reelt problem, og om der er et reelt misbrug, som skal afhjælpes. Hvis dette er tilfældet, er der heldigvis hjælp at hente. Der findes behandlinger og hjælp til at komme ud af dette og få lagt sit problem og afhængighed på hylden.


Hvad er forskellen på en vane, rutine og afhængighed?

En afhængighed er altså noget du ikke selv kan styre, fordi der er faktorer der kan være med til at påvirke din måde at handle på, og du kan ikke fungere normalt uden at få opfyldt din trang. Derimod er en vane, noget som du har opbygget og noget du kan føle som værende trygt. Det kan være du altid skal stå op på et bestemt tidspunkt, hvilket egentligt kan være en god vane. Det kan dog også være, at du altid skal binde dine snørebånd på højre sko først - hver gang eller kun kan fungere om morgenen, hvis du har fået din kaffe. Der findes både gode og dårlige vaner og rutiner. Dette skal du også være opmærksom på, da det ikke må tage overhånd og styre dig og dit liv, ligesom en afhængighed og et misbrug kan gøre. Heldigvis er der hjælp at hente.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.