Venstre genvandt i 2013 en del af det tabte og fik flertal i Billund Byråd. Valget blev flere små partiers mareridt. Hverken LA, SF, Enhedslisten eller Det Radikale Venstre kom ind.
Billund Kommune: Venstre i Billund kommune fik et godt valg i 2013.
6870 havde stemt på Venstre, og borgmester Ib Kristensen fik valgets højeste personlige stemmetal. 1801 stemte på ham. 46,5 procent af vælgerne havde dermed sat deres kryds ved Venstre, som kunne notere en fremgang på 8,1 procentpoint. Venstre kunne herefter sætte sig på 13 pladser i det nye byråd - og havde altså flertal.
Socialdemokratiet havde også et godt valg med 3.505, som dog ikke rakte til den borgmesterpost, Gitte Ottosen gerne ville have haft. Med 1378 personlige stemmer var hun valgets anden stemmesluger. Socialdemokratiet fik syv pladser i det nye byråd og endte med at bakke op om Ib Kristensen som borgmester.
Det Konservative Folkeparti fik ikke noget godt valg og gik et mandat tilbage. Partiet fik 1299 stemmer og to pladser i det nye byråd.
For Dansk Folkeparti blev valget i 2013 status quo. Partiet fik 1467 af stemmerne og beholdt dermed de to pladser i byrådet.
Borgerlisten fik 708 stemmer, som gav én plads i byrådet - til Ole Marcussen.
Fire partier kom ikke ind
Hverken LA, SF, Enhedslisten eller Det Radikale Venstre kom ind.
LA, Liberal Alliance, opnåede 151 stemmer.
Valgaftenen var en stor skuffelse for SF, Socialistisk Folkeparti, og især Susanne Mathiesen. 327 havde stemt på partiet, heraf 189 på spidskandidaten.
Enhedslisten fik 186 stemmer.
Også for Det Radikale Venstre var valgaftenen en nedtur. Kun 269 stemmer opnåede partiet.
Med de stemmetal kunne Venstre, som jo med 13 mandater havde flertal helt alene, have sat sig på det hele.
I stedet valgte man en bred konstitueringsaftale mellem Venstre, DF og Socialdemokratiet. De to to konservative, Allan Munk Nielsen og Kim Gosvig Hansen, valgte at stå uden for aftalen.