Annonce
Tønder

Sådan træner du din hund

Når man anskaffer sig en hund, er det først og fremmest vigtigt at være bevidst om, hvilken race man ønsker sig, og hvordan denne race er sindsmæssigt. Christel Gassner Poulsen, der er instruktør i klubben DCH Skærbæk fortæller, at man skal gøre sig tanker om, det er en familiehund, man ønsker, en hund der kræver meget motion, eller en hund der skal bruges til for eksempel udstilling. Foto: Claus Thorsted
Har din hund brug for lidt opdragelse, kommer der her tre gode råd fra Christel Gassner Poulsen, der er instruktør i hundetræning i klubben DCH Skærbæk, til, hvordan du bedst træner hunden. Det kan man gøre allerede fra hvalpen er otte uger, hvor den er modtagelig for instruktioner.

1) Positiv opdragelse

Mange hundeejere kender måske til det, at man kan blive frustreret og hæve stemmen, hvis ens hund ikke lystrer. Men det er ifølge Christel Gassner Poulsen, noget af det værste, man kan gøre, når man skal træne sin hund.

Man risikerer nemlig, at hunden bliver bange for ejeren. Derfor er det langt bedre med en positiv opdragelse. Lystrer hunden ikke, skal man i stedet for at skælde ud ignorere hunden ved at gå eller vende ryggen til den. Og derefter bruge en positiv stemmeføring, når hunden gør, som man ønsker.

Man har i mange år brugt en mere hård opdragelse af hunde, men det er man i dag gået væk fra, fordi man gennem undersøgelser har fundet ud af, at det ikke gavner træningen af hunden, forklarer Christel Gassner Poulsen.

Annonce

2) Belønning

For at få hundens opmærksomhed kan man belønne den med godbidder. På den måde bliver hunden bevidst om, når den gør det, som hundeejeren ønsker.

3) Samarbejde mellem hund og ejer

Hunde trives bedst, når de ved, hvad de skal forholde sig til. Derfor er et samarbejde mellem hund og ejer vigtigt. Når hunden kender sin ejer og rutiner, føler den sig mere tryg og har dermed lettere ved at omsætte de instruktioner, den får.

Derfor er kontaktøvelser noget af det første, man træner til hundetræning hos DCH Skærbæk. Her lærer hunden sin ejer at kende.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerhus-firma har solgt dobbelt så mange huse under corona-krisen: Forventer at ansætte flere tømrerhold

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce