Annonce
Sønderjyske Fodbold

Bliv klogere: Sådan undgår SønderjyskE nedrykning

SønderjyskE-tilhængerne kunne svinge med fanen efter pokalsejren over AaB, og lørdag kan de få endnu mere at juble over. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Sikke en uge det kan blive for SønderjyskE.

Sent onsdag aften kunne klubben fejre sin første titel efter sejren på 2-0 over AaB i pokalfinalen.

Tre døgn senere kan sønderjyderne sætte flueben ud for den vigtigste opgave denne sommer. Knap så glamourøst, men vigtigt. Overlevelse i superligaen.

Hvis SønderjyskE skal kunne sparke den helt store fest i gang lørdag aften, kræver det lidt hjælp fra Silkeborg, der allerede har vinket farvel til ligaen efter denne sæson.

Inden lørdagens kampe er SønderjyskE på andenpladsen i slutspilsgruppen. Holdet er tre point for Lyngby, der lige nu indtager den tredjeplads, der vil sende dem i to playoffkampe mod Hobro om overlevelse i superligaen.

Altså. Hvis SønderjyskE får et point mere end Lyngby lørdag, vil holdet være sikret mod nedrykning.

Lyngby spiller ude mod Silkeborg klokken 14.30, og resultatet vil derfor være kendt, når SønderjyskE og OB sparker deres kamp i gang i Haderslev klokken 18.00.

Hvis Lyngby taber til Silkeborg, skal SønderjyskE blot have et enkelt point mod OB.

Hvis Lyngby spiller uafgjort i Silkeborg, skal SønderjyskE slå OB.

Hvis Lyngby vinder i Silkeborg, har SønderjyskE stadig en mulighed for med meget stor sandsynlighed at sikre overlevelse allerede lørdag. Det skyldes de to holds målscore.

Lige nu er sønderjydernes målscore seks mål bedre end Lyngbys. Hvis begge hold eksempelvis vinder med et mål i lørdagens kampe, skal Lyngby altså vinde med tre overskydende mål mod SønderjyskE i onsdagens kamp på Sjælland. Lige nu ligner SønderjyskE ikke et hold, der taber kampe med tre mål.

Annonce

Faresignaler

Skulle Lyngby få et eller flere point end SønderjyskE i lørdagens kampe, kan Lyngby med en sejr på onsdag sende sønderjydernes ud i drabelige overlevelseskampe mod Hobro.

Og hvis Lyngby eksempelvis henter en storsejr i Silkeborg, og SønderjyskE samtidig taber med flere mål mod OB, er det pludselig Lyngby, der kan nøjes med uafgjort i den sidste kamp på onsdag.

Alt dette kan SønderjyskE gøre til spekulationer ved selv at gøre arbejdet færdigt. Fælles for OB og Silkeborg er, at de ikke har noget på spil i lørdagens kampe. Silkeborg er allerede rykket ud, mens OB allerede er garanteret overlevelse.

Det samme kan SønderjyskE også blive, hvis tingene flasker sig for pokalmesteren i løbet af lørdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce