Annonce
Varde

Sådan virker biogasanlægget i Outrup

Outrup: Det nye biogasanlæg udenfor Outrup er godkendt til at håndtere 125.000 tons biomasse om året. Det vil blandt andet være gylle, dybstrøelse, græs, majs og andet organisk materiale, som primært vil være lokalt og leveret indenfor en syv kilometers radius.

Den biomasse vil blive omdannet til naturgas, der ledes til det lokale naturgasnet og kan bruges lokalt eller lagres i naturgasnettet, indtil der er brug for den. Outrup Biogas vil producere cirka 7 millioner kubikmeter naturgas om året, hvilket svarer til cirka 3.400 husstande.

Det giver en estimeret CO2-besparelse på 7.600 ton om året, der dog kan blive endnu større.

Biogasanlægget er i drift alle døgnets timer året rundt og har seks ansatte, hvoraf tre er chauffører, der skal køre med biomasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce