Annonce
Læserbrev

Sælg Rømø Havn hurtigst muligt

Læserbrev: Formanden for Rømø havn, Henning Schmidt, kalder i JydskeVestkysten havnen for en fornuftig forretning, vel vidende, at han lige nu mangler cirka otte millioner kroner for at kunne udføre nødvendige vedligeholdelser.

Havnens gæld er over årerne steget og faldet ligesom tidevandet, og hver gang der har været en storm, så er gælden vokset til et endnu højere niveau. Der er desværre intet, der tyder på, at dette mønster kan ændres. Det har været sådan siden 1960, hvor havnen blev grundlagt af den danske stat.

Hvis bare staten havde beholdt ejerskabet, så havde der været 5,75 millioner danskere til at betale gildet. Lige nu er vi kun cirka 37.500 indbyggere i Tønder kommune. Det er en stor belastning. Gælden nærmer sig nu igen 50 millioner kroner, og når den næste vinterstorm kommer, så må Henning Schmidt efterfølgende igen ud med hatten for at tigge om penge.

På mange måder minder Henning Schmidt mig om ”kaptajn Carlsen” på det skæve skib ”Enterprise”. Carlsen blev på sit skib til det sidste, og blev folkehelt herfor. Hvis Henning Schmidt vil være en folkehelt, må han gøre alt, hvad der er muligt for at få Rømø Havn solgt.

Del eventuel havnen op i interesseområder, lad fiskerne købe fiskerihavnen, lad Förde Reederei købe færgehavnen, lad krabberne hygge sig på Nordmolen og kald den i fremtiden for Ørting-molen; det var jo Thomas Ørting, som i sin tid stod bag denne helt overflødige investering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce