Annonce
Læserbrev

Sælg Rømø Havn til rederiet

LÆSERBREV: Gedser Havn på Falster er en færgehavn, som forbinder Danmark og Tyskland, ligesom Rømø havn. Denne havn ejes af rederiet Scandlines Danmark A/S, dog lejes og drives fiskerihavnen som en selvstændig enhed. Umiddelbart vest for fiskerihavnen findes et bassin, der udelukkende er til brug for Dong Energi ( Ørsted ).

Sådan beskrives Gedser havn sig på dens hjemmeside. Man kunne ønske sig, at Rømø Havn i nær fremtid gik i samme retning.

Nu er vi omsider kommet af med Hjemsted Oldtids park, lad os derfor fortsætte ad denne vej. Målet må være at få en sund kommune som koncentrerer sig om sine kerneydelser. Vi skal sælge havnen til dem, som har størst interesse i at drive den, og det er uden tvivl Förde Reederei. De har nu hele to færger på ruten mellem Rømø og Sild. Rømø Fiskeriforening kunne så efterfølgende lave en lejeaftale med rederiet, og hvis der skulle dukke en vindmølleaktør op, kan vedkommende uden tvivl få stillet Nordmolen til 40 mio. kr. til rådighed.

Tønder kommune skal helt ud af Rømø Havn efter min opfattelse. Hvor meget af kommunegarantien på 47 mio. kr. der kan reddes, er svært at vurdere. Dem som har interesser i havnen bør nu tage over.

Jeg har svært ved at se, hvorfor skatteborgerne i Tønder kommune skal fortsætte med at finansiere rige tyskeres ferierejser til og fra Sild.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce