Annonce
Læserbrev

Sæsonen er i gang

Annonce

Læserbrev: Byrådet har netop været til budgetseminar, hvor udsigterne til de kommende års budgetter blev gennemgået. Det var ikke opmuntrende læsning og information. De seneste års udgiftsudvidelser med ca. 20 mio. om året begynder nu at vise sig i tallene. Skattestigningen på årligt 100 mio. fra 2014, er for længst brugt, og kommunen står nu over for nogle alvorlige udfordringer.

Der skal i Venstres optik sættes fart i udlicitering af opgaver, hvor vi beviseligt ved, der er driftsfordele uden serviceforringelser. Der skal hentes rationaler i driften, som vi har efterlyst i mange år.

Processen er sat i gang, men med de nu oplyste tal, skal denne proces yderligere aktiveres. Men selv om vi kommer i gang med disse tiltag, kommer vi ikke uden om, at diskutere serviceniveau i kommunen. Venstre går til disse forhandlinger med alle muligheder åbne.

Vi medvirker gerne til at få lavet en flerårig økonomisk genopretningsplan, som vi kan fæste lid til. Men vi siger allerede nu, at det ikke bliver en skattestigning, der er i vores værktøjskasse.

Sønderborg

Byrådet har i dag været til budgetseminar, hvor udsigterne til de kommende års budgetter blev gennemgået. Det var ikke opmuntrende læsning og information. De seneste års udgiftsudvidelser med ca. 20 mio. om året begynder nu at vise sig i tallene. Skattestigningen på årligt 100 mio. fra 2014, er for længst brugt, og kommunen står nu over for nogle alvorlige udfordringer. Der skal i Venstres optik sættes fart i udlicitering af opgaver, hvor vi beviseligt ved, der er driftsfordele uden serviceforringelser. Der skal hentes rationaler i driften, som vi har efterlyst i mange år. Processen er sat i gang, men med de nu oplyste tal, skal denne proces yderligere aktiveres. Men selv om vi kommer i gang med disse tiltag, kommer vi ikke uden om, at diskutere serviceniveau i kommunen. Venstre går til disse forhandlinger med alle muligheder åbne. Vi medvirker gerne til at få lavet en flerårig økonomisk genopretningsplan, som vi kan fæste lid til. Men vi siger allerede nu, at det ikke bliver en skattestigning, der er i vores værktøjskasse.

Peter Hansen

Politisk ordfører for Venstre

Sønderborg

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce