Annonce
Læserbrev

Sæsonen er i gang

Læserbrev: Byrådet har netop været til budgetseminar, hvor udsigterne til de kommende års budgetter blev gennemgået. Det var ikke opmuntrende læsning og information. De seneste års udgiftsudvidelser med ca. 20 mio. om året begynder nu at vise sig i tallene. Skattestigningen på årligt 100 mio. fra 2014, er for længst brugt, og kommunen står nu over for nogle alvorlige udfordringer.

Der skal i Venstres optik sættes fart i udlicitering af opgaver, hvor vi beviseligt ved, der er driftsfordele uden serviceforringelser. Der skal hentes rationaler i driften, som vi har efterlyst i mange år.

Processen er sat i gang, men med de nu oplyste tal, skal denne proces yderligere aktiveres. Men selv om vi kommer i gang med disse tiltag, kommer vi ikke uden om, at diskutere serviceniveau i kommunen. Venstre går til disse forhandlinger med alle muligheder åbne.

Vi medvirker gerne til at få lavet en flerårig økonomisk genopretningsplan, som vi kan fæste lid til. Men vi siger allerede nu, at det ikke bliver en skattestigning, der er i vores værktøjskasse.

Sønderborg

Byrådet har i dag været til budgetseminar, hvor udsigterne til de kommende års budgetter blev gennemgået. Det var ikke opmuntrende læsning og information. De seneste års udgiftsudvidelser med ca. 20 mio. om året begynder nu at vise sig i tallene. Skattestigningen på årligt 100 mio. fra 2014, er for længst brugt, og kommunen står nu over for nogle alvorlige udfordringer. Der skal i Venstres optik sættes fart i udlicitering af opgaver, hvor vi beviseligt ved, der er driftsfordele uden serviceforringelser. Der skal hentes rationaler i driften, som vi har efterlyst i mange år. Processen er sat i gang, men med de nu oplyste tal, skal denne proces yderligere aktiveres. Men selv om vi kommer i gang med disse tiltag, kommer vi ikke uden om, at diskutere serviceniveau i kommunen. Venstre går til disse forhandlinger med alle muligheder åbne. Vi medvirker gerne til at få lavet en flerårig økonomisk genopretningsplan, som vi kan fæste lid til. Men vi siger allerede nu, at det ikke bliver en skattestigning, der er i vores værktøjskasse.

Peter Hansen

Politisk ordfører for Venstre

Sønderborg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce