Annonce
Tønder

Sæsonoptakt: Nyt hold møder gammel kending

Torben Sørensen skal i gang med sin tredje sæson i spidsen for TM Tønders herrehold. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Mandag tager TM Tønders nysammensatte 1. division hold på sæsonen. Det sker med en pokalkamp mod liga-mandskabet Århus Håndbold. Gæsterne er favoritter, men TM Tønder har i pokalsammenhæng tidligere drillet nogle af de store. Senest var for præcis tre år siden

TØNDER: - Det er favoritter, men vi er klar til at gribe den chance, vi eventuelt måtte få.

Sådan siger TM Tønders træner Torben Sørensen op til den officielle sæsonoptakt med pokalkampen hjemme mod liga-holdet Aarhus Håndbold.

Mens Århus-træner Erik Veje Rasmussen stort set råder over den samme grundstamme som i sidste sæson, er billedet et helt andet hos TM Tønder. Her mangler fire-fem spillere, der var med i startopstillingen, og dermed er det næsten et helt nyt hold, der løber på banen mandag aften.

- Jeg er både glad for og stolt over, hvad drengene har leveret indtil nu. De mange nye spillere gør, at vi arbejder med et helt nyt spillekoncept, siger Torben Sørensen og nævner blandt andet et mere robust forsvarsspil.

Annonce
Vi tager pokalkampen meget seriøs og er klar til at give den gas.

Torben Sørensen, træner, TM Tønder Håndbold

Sensationen i 2016

Ugerne op til pokalkampen og turneringsoptakten om mindre end en uge har været meget intensive, og både lørdag og søndag i festival-weekenden har budt på adskillige træningssamlinger.

- Vi tager pokalkampen meget seriøs og er klar til at give den gas, lover Torben Sørensen.

Århus Håndbold med blandt andet den tidligere Tønder-dreng Torben Petersen på holdkortet, har næppe de bedste erindringer fra TM Tønders foreløbig to sæsoner i håndboldligaen. Her tabte århusianerne nemlig begge opgør.

Personligt har Torben Sørensen også gode pokal-erindringer. Senest overraskede han og TM Tønder i 2016 på mandagen efter Tønder Festivalen, da holdet som undertippet liga-debutant skal Bjerringbro/Silkeborg ud af pokalturneringen.

Kampen

Kampen mellem TM Tønder Håndbold (1. division) og Århus Håndbold (Håndboldligaen) er 1/8-dels finalen i pokalturneringen.

TM Tønder vandt begge hjemmekampe over Århus Håndbold, da de to hold begge var i ligaen i 2016/17 og 2017/18.

Mandagens pokalkamp i Tønderhal 2 fløjtes op klokken 19.

TM Tønder spiller årets første turneringskamp i 1. division kommende lørdag på udebane mod TMS Ringsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce