Annonce
Tønder

Sæsonstart: Mesteren endte med at blive diskvalificeret

Ole Petersen og hans team OP Motorsport fra Bredebro har en målsætning om at forsvare det mesterskab i Super GT-klassen, som kom i hus sidste år. Sæsonstarten bragte teamet ikke umiddelbart nærmere på det mål.  Foto: Uwe Iwersen
Ole Petersen og hans team OP Motorsport fra Bredebro fik en noget broget start på dette års sæson i Super GT-serien. Den bød på fornuftige placeringer i tidtagningerne, men også på tætte dueller, der resulterede i strafbaner og en udelukkelse.

BREEDEBRO: En drømmestart ser anderledes ud.

Lørdag og søndag stillede racerkører Ole Petersen, Bredebro, op som regerende dansk mester i Super GT-klassen. Da weekenden med to tidtagninger og fire løb var omme, var Ole Petersen stadig regerende mester, men titelforsvaret er havnet i modvind.

- Hvad gik der galt?

Annonce

- Det er bedre at spørge, hvad gik der ikke galt?, lyder svaret fra 23-årige Ole Petersen.

Weekendens løb på Ring Djursland var den første af i alt syv afdelinger om dette års Super GT-mesterskaber. I de to tidtagninger lørdag endte Bredebro-køreren på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Alligevel var han ikke tilfreds.

- Vi manglede farten. Derfor lavede vi nogle radikale ændringer. Det hjalp, fortæller Ole Petersen.

Men selv om farten altså var der, hjalp det lige meget. Ring Djursland er en meget snæver bane, hvor det er svært at overhale.

Det holdt også stik i alle fire løb, hvor Ole Petersen var involveret i to bataljer, der fik ham i dommernes søgelys. I det ene heat blev han idømt to strafbaner, der kostede tre placeringer, og i dagens næstsidste heat gik det endnu værre. Mange omgange med tætte dueller mellem ham og en af mesterskabskonkurrenter Mikkel Mac, Nykøbing, endte med fuld kontakt, som dommerne efterfølgende vurderede til en diskvalifikation. Den afgørelsen var Ole Petersen alt andet end enig i, men lige lidt hjalp.

- Der gik meget forud for det, som dommerne ikke så. Det blev jeg lidt træt af, lyder vurderingen.

Neutraliseret

Og så var det kun en ringe trøst, at han i dagens fjerde og sidste heat sluttede som to'er. Det skete nemlig stort set uden ræs, da løbet kort efter start blev neutraliseret på grund af uheld.

Helt præcis hvor Ole Petersen befinder sig i den samlede stilling efter første afdeling er ikke endelig afklaret. Men det er i hvert fald ikke der, hvor han helst vil være, nemlig helt i front.

- Kan man overhovedet tage noget godt med hjem efter sådan en weekend?

- Vi har farten til at ligge de rigtige steder, lyder svaret.

Om det holder stik, ved Ole Petersen og hele hans OP Motorsport-team senest om to uger, når 2. mesterskabsafdeling på Padborg Park i weekenden 19.-20. september er overstået. Hvorvidt motorsportsweekenden bliver åbnet for publikum eller afvikles med tomme tribuner er endnu ikke afgjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce