x
Annonce
forside

Sætter næsen op efter den første sejr

Jeppe Hansen og holdkammeraterne fra FC Sydvest fik et point med hjem fra onsdagens kamp i Kolding. Arkivfoto: Flemming Andersen

Et point på udebane mod topholdet Kolding IF styrker selvtilliden hos FC Sydvest, der lørdag går efter sæsonens første sejr, når Kjellerup komme på besøg i Bankparken.

TØNDER: Resultatmæssigt fik FC Sydvest en lovende opvarmning, da det lokale 2. divisionshold i ugens løb opnåede 1-1 på udebane mod Kolding IF og dermed sikrede sig sæsonens andet point. Nu er planen så, at sæsonens første sejr skal i hus. Lørdag lægger Kjellerup vejen forbi Bankparken i Tønder, og her har træner Hans Henrik Andreasen og hans mandskab sat næsen op efter tre point.

- Vi har ikke snakket meget om Kjellerup, da kampen mod Kolding lå så tæt på. Men alt andet lige skal vi gerne ud og have en sejr nu her, da det er vores hjemmebane, og vi skal levere, når vi har chancen, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Set ud fra stillingen efter fire runder i 2. division virker Kjellerup ikke umiddelbart skræmmende. Tre nederlag og et uafgjort resultat er det foreløbig blevet til, og dermed er det altså et ægte bundopgør, der spilles i Tønder.

Annonce

Dagens helt

1-1-resultatet mod Kolding IF onsdag kan FC Sydvest være mest tilfreds med. For faktisk havde KIF'erne en gylden mulighed for at vinde. I overtiden fik hjemmeholdet tilkendt et straffespark, som Sydvest-målmand Kasper Tiedemann tog sig af.

- Kæmpe ros til Kasper for at holde os i kampen, siger Hans Henrik Andreasen.

Han kunne glæde sig over en opløftende første halvleg og et hurtigt mål på straffe, som Anders Thomsen tog sig af.

Efter pausen satte Kolding sig for alvor på kampen, og det var den tidligere Sydvest-spiller Morten Hansen, der i det 67. minut bragte balance i målregnskabet. Og det blev der altså ikke ændret ved - ikke mindst takket var Kasper Tiedemann.

Lørdagens kamp i Bankparken mod Kjellerup fløjtes op klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce