Annonce
forside

Sætter næsen op efter den første sejr

Jeppe Hansen og holdkammeraterne fra FC Sydvest fik et point med hjem fra onsdagens kamp i Kolding. Arkivfoto: Flemming Andersen

Et point på udebane mod topholdet Kolding IF styrker selvtilliden hos FC Sydvest, der lørdag går efter sæsonens første sejr, når Kjellerup komme på besøg i Bankparken.

TØNDER: Resultatmæssigt fik FC Sydvest en lovende opvarmning, da det lokale 2. divisionshold i ugens løb opnåede 1-1 på udebane mod Kolding IF og dermed sikrede sig sæsonens andet point. Nu er planen så, at sæsonens første sejr skal i hus. Lørdag lægger Kjellerup vejen forbi Bankparken i Tønder, og her har træner Hans Henrik Andreasen og hans mandskab sat næsen op efter tre point.

- Vi har ikke snakket meget om Kjellerup, da kampen mod Kolding lå så tæt på. Men alt andet lige skal vi gerne ud og have en sejr nu her, da det er vores hjemmebane, og vi skal levere, når vi har chancen, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Set ud fra stillingen efter fire runder i 2. division virker Kjellerup ikke umiddelbart skræmmende. Tre nederlag og et uafgjort resultat er det foreløbig blevet til, og dermed er det altså et ægte bundopgør, der spilles i Tønder.

Annonce

Dagens helt

1-1-resultatet mod Kolding IF onsdag kan FC Sydvest være mest tilfreds med. For faktisk havde KIF'erne en gylden mulighed for at vinde. I overtiden fik hjemmeholdet tilkendt et straffespark, som Sydvest-målmand Kasper Tiedemann tog sig af.

- Kæmpe ros til Kasper for at holde os i kampen, siger Hans Henrik Andreasen.

Han kunne glæde sig over en opløftende første halvleg og et hurtigt mål på straffe, som Anders Thomsen tog sig af.

Efter pausen satte Kolding sig for alvor på kampen, og det var den tidligere Sydvest-spiller Morten Hansen, der i det 67. minut bragte balance i målregnskabet. Og det blev der altså ikke ændret ved - ikke mindst takket var Kasper Tiedemann.

Lørdagens kamp i Bankparken mod Kjellerup fløjtes op klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

Uheldene regner ned over EfB

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce