Annonce
Debat

Sødsuppe pædagogik

Annonce

Læserbrev: Ordet ”børnehjem” giver gåsehud hos rigtigt mange. De små hår rejser sig på armen. For den indre biograf ser mange en stor trist spisesal, kålrabi suppe, store beskidte sovesale, tørre tæsk og spanskrør. Det blev engang kaldt opdragelsesanstalter.

Situationen er heldigvis meget anderledes i dag for de 4.000 børn, der i dag er placeret på landets børnehjem. 14.000 børn i alt er anbragt uden for hjemmet (familiepleje). TV2 har i program serien ”Livet på børnehjemmet” sat fokus på børnehjemsbørnene, og det er ikke børnene, den er gal med. Det viser udsendelsen ganske tydeligt. Det er de voksne, forældrene, der svigter deres egne børn, hvor forældrene nemt og bekvemt overlader al opdragelse til det offentlige.

Det moderne børnehjem mangler ikke noget (undtagen ægte kærlighed). Der er meget fine værelser med alt udstyr og en hær af forstående pædagoger, hvor ham med hårpisken gang på gang tilgiver, når barnet blæser på alle aftaler. Det har de lært hjemmefra, og de trækker pædagogerne rundt ved næsen.

Børnene har aldrig mødt et kærligt modspil. Se bare den 12-årige indvandrerknægt der, når han var hjemme hos mor, var manden i huset. Moren på pension manglede ikke noget. Rækkehus og egen bil, men sønnen kunne hun ikke tackle. Børnehjemsbørnene mangler i høj grad en kærlig og fast hånd med stort tryk på kærlighed. Hertil og ikke længere.

Sødsuppe-pædagogik har børnene ingen respekt for. Skal de 4.000 børn på børnehjemmene have en reel fremtid, er der brug for massiv nytænkning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Grøn strøm trækker folk til

Annonce