Annonce
Haderslev

Søfestivallen er i fuld gang

Vedsted Søfestival blev åbnet af Kasper Nielsen. Foto: Larz Grabau

VEDSTED: Så er sidste dag på den femte Vedsted Søfestival i gang. Stand up’er Kasper Nielsen stod for åbningstalen ved 12-tiden lørdag, hvor han også introducerede dagens første navn; Haderslev Musikskoles band De vilde krabater.

– De spiller tre nummer, der varer tre minutter og I køber tre fadøl, når de er færdige, sagde han til publikum.

Men først var de lige blevet varmet op med flere klappeøvelser.

– Vi tager syv klap. Meget flot. Der er en vis disciplin. Man kan god mærke, at vi er tæt på grænsen.

Festivalen begyndte fredag, hvor der var entré, modsat lørdag.

– Det er fordi, dem der spiller i dag er upcoming bands. I går ville vi gerne have lidt større navne, forklarede festivalleder Lars Boisen.

Der var 250 betalende gæster.

– Det var dejligt. Der måtte godt have været 50-75 mere, så havde der været fuldt hus. Vi håber på 2000 i løbet af i dag.

Klokken 14 optræder Albi samt Melissa & Victoria kendt fra henholdsvis X-Factor og MGP.

Blandt dagens største upcoming bands er Sylvester Larsen; ikke at forveksle med lillebror Hjalmer. Han går på den store scene Grydescenen klokken 18.45.

– Gryden det var der, hvor vi lå og kissemissede. Da jeg var dreng. Men jeg tror aldrig, det lykkedes for mig, mindes Kasper Nielsen, som stammer fra Over Jerstal.

Dagens sidste band går også på Grydescenen klokken 23.45. Det er Any colour you like – et Pink Floyd kopiband.

Men der er hele fire scener. Og ikke at forglemme faktisk også en femte, for det er ikke kun en musikfestival; det er også en vandfestival, så der er alle mulige aktiviteter på og i søen.

Annonce
Vedsted Søfestival er i fuld gang. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce