Annonce
Kolding

Søgte ikke om tilladelse: Stort bilfirma etablerer holdeplads til 150 biler i strid med lokalplan

Det er holdepladsen her med plads til cirka 150 biler bag Autocentralen ud mod vejen Sønderlunden, som er kommet i søgelyset hos Kolding Kommune. Kommunen solgte grunden til Autocentralen tidligere i år, men Autocentralen begik den fejl ikke at søge om tilladelse til at etablere holdepladsen. Det viser sig nu, at det er i strid med lokalplanen for området at etablere en sådan holdeplads der. Foto: Lotte Højstrøm
Autocentralen i Kolding købte grund af kommunen til at opbevare biler på. Men fra firmaets side har man ikke søgt om lov til at etablere pladsen, og pladsen er i strid med den gældende lokalplan. En fejl, kalder direktør det.

LokaKolding: Hvordan fremtiden bliver for Autocentralens nyligt anlagte opbevaringsplads til cirka 150 biler bag ved det store bilhus' bygninger ved Egtved Allé er lige nu usikker.

For nylig blev Kolding Kommune af en borger gjort opmærksom på, at Autocentralen havde etableret en stor asfalteret bilholdeplads på bagsiden af selve bilhuset. Borgeren, der bor i lokalområdet undrede sig, da de træer, der stod på grunden, blev fældet, og pladsen blev asfalteret.

Borgeren undersøgte herefter indholdet af den gældende lokalplan for området og mente, at bil-opbevaringspladsen var i strid med lokalplanen.

Annonce

Og det har vedkommende helt ret i, lyder det fra byggesagsafdelingen i Kolding Kommune, der nu er gået ind i sagen om Autocentralen.

Ifølge byggesagsbehandler Conni Albæk Jakobsen har det nemlig vist sig, at man fra Autocentralens side slet ikke har søgt om tilladelse til at etablere bil-pladsen, hvor Autocentralens helt nyleverede biler står, indtil de skal ind i selve bilhuset eller om foran at stå.

Desuden oplyser hun, at borgeren, som henvendte sig til kommunen, har ret i, at etableringen af opbevaringspladsen på grunden er i strid med den lokalplan, som gælder for området.

Autocentralen skal høres

Ifølge lokalplanen må området nemlig kun anvendes til "grønt område med mulighed for etablering af private og offentlige fællesanlæg som for eksempel regnvandsbassin og andre funktioner, der ifølge byrådets skøn hører hjemme i området."

Conni Albæk Jakobsen oplyser, at man hos kommunen ikke var opmærksom på, hvad Autocentralen havde etableret, før borgeren gjorde de kommunale medarbejdere opmærksom på det.

Autocentralen stod med et akut pladsproblem til sine biler tidligere i år, og derfor købte virksomheden grunden bag ved bilhuset af kommunen. Fra firmaets side skulle man, selv om man havde fortalt repræsentanter for kommunen om sin intention med grunden, have søgt om tilladelse til at etablere opbevaringspladsen til de helt nye biler, der bliver leveret til Autocentralen. Foto: Lotte Højstrøm

Sagen om Autocentralens nye faciliteter bliver nu taget i nærmere øjesyn, og i første omgang er den blevet sendt i såkaldt partshøring hos Autocentralen, hvor virksomhedens ledelse får mulighed for at udtale sig om sagen inden den 27. juli.

Derefter vurderer man sagen hos Kolding Kommune og træffer en afgørelse.

Annonce

Eventuel lovliggørelse

Conni Albæk Jakobsen fortæller, at man generelt i forbindelse med sådanne sager vil vurdere, om det kan lovliggøres og i givet fald hvordan. Det kan enten ske retsligt, så man så at sige på bagkant giver grønt lys til det allerede etablerede ved at ændre lokalplanen.

Lokalplanen

  • Ifølge lokalplan 0123-12, der gælder for området ved Autocentralen, må det areal, hvor Autocentralens nye opbevaringsplads til biler ligger, bruges til følgende: "må kun anvendes til grønt område med mulighed for etablering af offentlige og private fællesanlæg som f.eks. regnvandsbassin og andre funktioner, der efter byrådets skøn naturligt hører hjemme i området."
  • Derfor skal der en ændring af lokalplangrundlaget til, for at Autocentralens holdeplads til biler bliver lovlig.

Eller det kan ske fysisk, for eksempel sådan at man stiller krav om, at et område beplantes, så det kommer til at fremstå som et grønt område.

- Man ser også på præcedens - om der er afgørelser i lignende sager, ligesom man ser på, om vedkommende har handlet i god eller ond tro, fortæller Conni Albæk Jakobsen.

Ejeren af Autocentralen, Knud Jensen, oplyser, at man hos Autocentralen ikke har været opmærksom på, at der skulle søges om tilladelse til at opføre bil-opbevaringspladsen, og han erkender, at man fra firmaets side har begået en fejl.

Hos byggesagsafdelingen er man også gjort opmærksom på, at der er lavet en udkørsel fra pladsen og ud mod Sønderlunden. Knud Jensen oplyser dog, at man ikke har tænkt sig at bruge den, og at man nu har mulighed for at få kørt de nye biler ind på pladsen via en indkørsel efter BabySam i butikscentret på Egtved Allé.

Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce