Annonce
Aabenraa

Søgte job som frivillig hos Røde Kors: Afvist fordi han er en mand

Det var en noget overrasket Steen Rolf Ries, der fik at vide, at han ikke kunne blive frivillig i en genbrugsbutik, fordi han er en mand. Privatfoto
Steen Rolf Ries fik at vide, at han ikke kunne blive frivillig i en Røde Kors genbrugsbutik, fordi han er en mand. Røde Kors kalder det en misforståelse.

Padborg: For kort tid siden noterede Steen Rolf Ries fra Kollund sig, at Røde Kors' genbrugsbutik på Nørregade i Padborg søgte frivillige, der kunne tage en eftermiddag i butikken om ugen. Det kunne Steen Rolf Ries godt tænke sig.

- Jeg vil gerne bruge min tid på noget fornuftigt, siger han.

Den 59-årige Steen Rolf Ries er landtidsledig, men han er i forvejen besøgsven hos Røde Kors, og derfor var han fortrøstningsfuld, da han besøgte genbrugsbutikken for at fortælle, at han var interesseret i stillingen. Det kom til at gå helt anderledes, og resultatet kom noget bag på Steen Rolf Ries.

- Jeg fik at vide af en dame i butikken, at det ikke kunne blive mig, fordi jeg er en mand. Det blev jeg noget overrasket over. Jeg troede ikke, at diskrimination var tilladt i Danmark, og der stod ikke noget om i opslaget, at man kun var interesseret i at få kvindelige frivillige, siger Steen Rolf Ries og tilføjer, at der jo også bliver solgt brugt herretøj i genbrugsbutikken.

Annonce
Jeg fik at vide af en dame i butikken, at det ikke kunne blive mig, fordi jeg er en mand.

Steen Rolf Ries, besøgsven

En misforståelse

Hos Røde Kors-afdelingen i Padborg kender man godt til det noget usædvanlige forløb og beklager meget.

- Der er tale om en misforståelse. Personalet troede, at Steen Rolf Ries pjattede, da han sagde, at han var interesseret i stillingen, og så har de i kådhed sagt, at vi ikke har mænd i butikken. Det er selvfølgelig imod vores principper, siger Morten Berdin, der er formand for Røde Kors-afdelingen i Padborg.

- Det er en træls situation, som beror på en misforståelse, fortsætter han.

Derfor kan Steen Rolf Ries nu igen gøre sig forhåbninger om at blive frivillig i genbrugsbutikken i Padborg.

- Han må meget gerne kontakte mig, og det er også muligt, at han kan blive frivillig, hvis vi vurderer, at kemien passer, siger Morten Berdin, der betragter Steen Rolf Ries som et positivt menneske.

- Så sent som i onsdags tog han en ekstravagt som besøgsven og gik en lang tur med en demensramt kvinde, der bor på plejehjemmet i Kollund, siger Morten Berdin.

Røde Kors' genbrugsbutik i Padborg mangler frivillige. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce