Annonce
Billund

Sølle 3000 kroner bekæmper ensomhed blandt mænd

Medlemmer fra Mænd Mødesteder var i sommer frivillige til Grøn Koncert i Esbjerg for at samle penge ind til foreningens arbejde. Privatfoto
I januar uddeler Billund Kommune igen penge til foreninger, som bedriver frivilligt, socialt arbejde. Mænds Mødesteder var blandt modtagerne i år, og pengene er helt centrale for, at foreningen har fået fodfæste i kommunen.

Grindsted: Hygge, samvær og udflugter.

Det er i centrum, når godt 25 mænd hver mandag mødes i foreningen Mænds Mødesteder i Grindsted.

Her er alle mænd over 18 år velkomne, og formålet er helt simpelt at skabe et venligt miljø, hvor mænd kan mødes på tværs af alder og interesser.

På den lange bane er foreningen dog også med til at løse et samfundsproblem. Forskning viser, at mænd lever kortere end kvinder, og en af årsagerne kan være ensomhed.

Det var årsagen til, at Mænds Mødesteder blev startet tilbage i 2014 som et sundhedsprojekt, og tankerne gik med videre, da projektet overgik til at blive en forening i 2016. Det gjorde de penge, der fulgte med til opstarten, dog ikke, så i dag er foreningen meget afhængig af støtte. Der er således ikke krav om medlemskontingent. Alle mænd skal kunne komme til møderne - det er hele grundtanken.

- Det værste for mennesker er at være ensomme. Vi skal have bredt ud, at der er så mange ensomme mennesker. Jeg er psykoterapeut, så jeg er vant til at arbejde med mennesker, og jeg ved, hvor svært det er for mennesker at spørge om hjælp - især mænd. Her kommer både enlige og mænd i forhold. Det er også vigtig at sørge for, at man ikke bliver ensom, hvis man bliver enlig, siger Poul Kjær, formand for Mænds Mødesteder.

Annonce

Fyraftensmøde

Mandag den 28. oktober inviterer Frivilligrådet til fyraftensmøde.

Her vil rådet fortælle om mulighederne for at søge om tilskud til frivilligt socialt arbejde - de såkaldte paragraf 18-midler.

Det sker klokken 17.00-19.00 hos Frivilligcenter Billund, Nymarksvej 10, 7200 Grindsted.

Baggrunden er, at kriterierne og proceduren for at ansøge er blevet ændret i 2019.

Da det bliver serveret sandwich, beder rådet om tilmelding via Billund Kommunes hjemmeside senest tirsdag den 22. oktober.

Der er ansøgningsfrist på midlerne 24. november, og pengene bliver uddelt i januar 2020.

Tilskud hvert år

Derfor er foreningen faste søgere af de såkaldte paragraf 18-midler, der hvert år uddeles af kommunen. De kaldes det, fordi det er paragraf 18 i serviceloven, som dikterer, at alle landets kommuner er forpligtiget til at støtte frivilligt, socialt arbejde.

I Billund Kommune giver politikerne godt 700.000 kroner årligt at kæmpe om. Det kan lyde af meget, men behovet er også stort. Til uddelingen i januar i år søgte foreninger tilskud for samlet set 1,65 millioner kroner.

Mænds Mødesteder har tidligere år fået 10.000 kroner. I år var det kun 3.000 kroner, men alting hjælper, når indtægterne er små.

- Vi har en kaffekasse, som vi hver giver 20 kroner til hver mandag. Det har betalt vores husleje. Så skiftes vi til at have kaffe og kage med, siger Poul Kjær.

- Så er vi for eksempel også frivillige for Muskelsvindfonden under Grøn Koncert i Esbjerg om sommeren. Det fik vi godt 10.000 kroner ud af i år, hvor vi var 13 mand afsted hele dagen, tilføjer Poul Kjær.

Penge til aktiviteter

Pengene har foreningen blandt andet brugt på fjernsyn, printer og computer.

Det kan foreningen dog ikke søge om hjælp til i år, da byrådet har ændret kriterierne for at kunne få støtte. Tidligere har man nemlig kunnet få støtte til for eksempel møbler og inventar i eksempelvis et klubhus. Foreninger har også fået penge til husleje, men det er slut nu.

Byrådet prioriterer fremover at give penge til primært aktiviteter. Dog kan man for eksempel også få støtte til forplejning, annoncer, leje af bus til udflugter, foredragsholdere, kurser og ferielejre.

For Mænds Mødesteder betyder det, at man skal ansøge om støtte til andre ting end tidligere.

- Vi skal ud og finde aktiviteter, vi kan søge om penge til. Det skal vi til at kigge på, siger Poul Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce