Annonce
Tønder

Sølsteds sand skal dæmme op for vand

Frivillige brandfolk fyldte sandsække i massevis i Sølsted onsdag. Sækkene blev fragtet til Haderslev, hvor der var fare for oversvømmelse.

SØLSTED: Transportbåndet med sand kørte i et monotont tempo onsdag formiddag, hvor brandfolk fra Visby Frivillige Brandværn fyldte den ene sæk efter den anden med sand.

15 kilo kan der være i hver sæk, og der blev fyldt omkring 250 sække i timen.

Per Frandsen, der er indsatsleder ved Brand og Redning Sønderjylland, fortalte, at arbejdet med at fylde sandsækkene var gået i gang fra morgenstunden, og han forventede, at det først sluttede ved midnatstid.

De mange sandsække blev hentet af en vognmand, som kørte dem til Haderslev, hvor beredskabet havde brug for dem, da der var fare for oversvømmelse, og hvor vandet forventedes at nå højdepunktet omkring midnat mellem onsdag og torsdag.

- Vi havde i forvejen have omkring 700 sandsække stående i Sølsted og 800 i Ballum, som også blev sendt til østkysten, efter at de var blevet pakket i big bags af brandfolkene fra Bredebro og Øster Højst, sagde Per Frandsen.

Hører med

- Vi er nok omkring 30 mand i gang lige nu, og det tæller både frivillige brandfolk samt chauffører og kommunens folk, som er behjælpelige her i Sølsted.

Ved transportbåndet var tonen munter trods det, at der skulle arbejdes konstant.

- Som brandmand hører det med, og vi gør det gerne, lød det fra Jens Nicolaisen, der ikke havde noget imod at træde til, da han blev tilkaldt og derfor måtte lade arbejde være arbejde på sin landbrugsejendom i Visby.

- Det er nok mere mine ansatte, som er kede af, at jeg ikke kan give dem det smørrebrød, som jeg havde lovet, grinede han.

Annonce

Som brandmand hører det med, og vi gør det gerne.

Jens Nicolaisen , frivillig brandmand fra Visby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce