Annonce
Haderslev

Søndagsturen går til … Føtex

Hanne Jensen var i Føtex søndag for at købe opbevaringsbokse. Foto: Larz Grabau
Mange butikker er helt lukket ned. Så folk handler på nettet eller i butiksdøren. Men der er også de butikker, der må holde åben som normalt og sælge det, de lukkede butikker ikke må.
Annonce

HADERSLEV: Det er søndag og det er koldt og diset. Så hvor skal søndagsudflugten gå hen? Tja; Føtex er åben, og der er god plads og lunt, og man kan købe det meste.

P-pladsen er cirka halv fyldt her om formiddagen, så mange har taget turen til supermarkedet. Imens raser debatten, om Føtex skal lukke sin non-food afdeling eller ej.

Det er jo en separat butik i butikken. Bilka i Sønderborg er indrettet lidt på samme måde, og her har man valgt at spærre sin non-food af.


Så ville jeg måske tage i Bilka, hvis der var noget, jeg skulle have.

Marianne Gude


Så vi spørger nogle af Føtex-kunderne, hvad de mener.

– Jeg kan godt forstå de små butikker. Men umiddelbart mener jeg, at når man må holde åbent; så må man holde åbent. Diskussionen skulle måske mere være; hvorfor de små skal holde lukket, siger Tommy Lotzkat?

Han har kun handlet fødevarer i dag. Men han ville købe de andre på nettet, hvis Føtex lukkede sin non-food.

Annonce

Ville tage i Bilka

– Jeg kan godt forstå, at de små butikker ærgrer sig. Men det er meget, hvis de skal lukke det hele af. Men jeg må nok tilslutte mig, at det burde de gøre, for det trækker folk til. Men det bliver svært i Bilka i Kolding, Så ville jeg måske tage i Bilka, hvis der var noget, jeg skulle have, siger Marianne Gude.

Hun har blandt andet købt en T-shirt.

Non-food afdelingen er ikke fyldt med mennesker, for der er god plads, men der er 25-30 kunder i den. Én prøver sko, en anden ser på parfumeprodukter, og så er der kø i tv-afdelingen.

Annonce

Idealister

Hanne Jensen har købt flere store opbevaringsbokse:

– Jeg synes, det er dejligt, at jeg bare kan gå ind efter det, jeg mangler. Men jeg har det lidt ambivalent: Man kan godt være idealist, når man ikke selv har brug for det.

Hun skal have ryddet et værelse. Hvis hun ikke kunne handle tingene i Føtex, ville hun gå på Jem & Fix eller Davidsens hjemmesider. Begge butikker tilbyder, at man kan bestille og hente sine varer lokalt i butikkerne, selv om de har lukket; ligesom mange andre butikker.

Erik og Nora Scherdetzki har kun handlet i fødevareafdelingen.

– Det er i orden, som det er. Om de sælger et par strømper, det går jeg ikke så meget op i. Men vi handler normalt lokalt. Det er mange år siden, vi har været i Bilka.

Annonce

Køb og hent

Føtex tilbyder også; ”Køb & hent”. Så skal man ikke ind i butikken efter varerne. De kan hentes på p-pladsen. Det er der også flere, som benytter sig af.

– Jeg bruger det, fordi jeg arbejder i en daginstitution. Det er for at begrænse min omgang med andre, forklarer Trine Søeberg.

I fredagsavisens opfordring til at boykotte blandt andet Føtex bliver den og andre lignende  butikker beskyldt for ikke at udvise samfundssind. Dette spritnye plusord er der selvfølgelig ingen, som vil beskyldes for ikke at udvise.

Men spørgsmålet er, om det ikke også er at udvise samfundssind; at holde hjulene i gang, bevare de lokale arbejdspladser og lægge penge i skattekassen, som jo skal betale for al den her nedlukning?

Føtex har også "Køb & hent". Det var der flere kunder, som benyttede sig af. Foto: Larz Grabau
Marianne Gude havde mest købt fødevarer men også en T-shirt. Foto: Larz Grabau
Kenan og Tommy Lotzkat havde kun købt fødevarer i Føtex. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce