Annonce
Sønderborg

Sønderborg-cyklister slår både Esbjerg og Kolding

Alsie Express holdet fyldte godt på Rønhave Plads onsdag morgen. Foto: Jens Eilertsen

Sønderborg Kommune har godt 1000 deltagere i Vi Cykler Til Arbejde. De var inviteret til kaffe og rundstykke på Rønhave Plads onsdag morgen.

Sønderborg: Det var en stolt formand for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, som onsdag morgen klokken 6.30 cyklede ind på Rønhave Plads.

Her var der masser af aktivitet. Sønderborg Kommune og ProjectZero var nemlig vært ved kaffe og rundstykker til dem, der deltager i Vi Cykler Til Arbejde.

Deltagerantallet i det landsdækkende arrangement sætter i år rekord i Sønderborg Kommune - det er derfor, sundhedsudvalgsformanden er stolt. 1005 har tilmeldt sig, og det er mere end i storbyerne Esbjerg og Odense.

- I Region Syddanmark er det kun Odense, som har flere, sagde Helge Larsen, mens han kiggede sig omkring og glædede sig over, at der - trods det tidlige tidspunkt - var omkring 25 cyklister på pladsen. Det var især Alsie Express holdet, som var talstærkt repræsenteret.

Vi Cykler Til Arbejde rundes af med en stor cykelfest for alle deltagerne på Idrætshøjskolen 18. juni. Det er Sønderborg Kommune, som inviterer.

- Vi får besøg af den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, og jeg regner da med, at omkring en tredjedel af de tilmeldte 1005 cyklister har lyst til at deltage i festen, sagde Helge Larsen, før han selv gik om bord i kaffe og rundstykke.

Bredt ud

Kommunen og ProjectZero var også værter ved rundstykker og kaffe mandag i Gråsten og onsdag 23. maj gentages arrangementet på Torvet i Guderup.

- Det er første gang, vi serverer rundstykker og kaffe tre steder, men vi er en stor kommune og glæder os over, at så mange deltager, så det er helt naturligt at brede det ud, sagde Dorte Grove, der er involveret i sundhedsarbejdet for kommunens ansatte.

Annonce

Vi får besøg af den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, og jeg regner da med, at omkring en tredjedel af de tilmeldte 1005 cyklister har lyst til at deltage i festen, der runder Vi Cykler Til Arbejde af.

Formanden for Sundhedsudvalget Helge Larsen
Formanden for Sundhedsudvalget Helge Larsen var blandt de morgenfriske. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce