Annonce
Sønderborg

Sønderborg: EUC Syd sender en murer og to frisører til DM i Skills

Sønderborg: 16. - 18. januar 2020 afvikles DM i Skills i Bella Center.

Fra EUC Syd deltager denne gang tre elever.

Murer Anders Lunding Nielsen, 20, er i praktik ved murermester Lars Johanning, Aabenraa. Han går på mureruddannelsens hovedforløb 4 (H4) på EUC Syd i Aabenraa, og mangler et lille år i at være færdiguddannet.

Frisør Trine Andresen Biel, 19, er i praktik ved Park by Mens Cut i Sønderborg. Hun skal på H7 til februar, og er udvalgt af skolens lærere til at deltage i Skills ud fra niveau og kompetencer.

Frisør Julie Vohs Jakobsen, 20, er i praktik ved Salon Deluxe, Rødekro. Til januar går hun på H4 af de i alt 8 hovedforløb, der er på frisøruddannelsen, så der er stadig et par år til svendeprøven i slutningen af 2021.

Der er i år tilmeldt 268 konkurrencedeltagere fra 45 forskellige erhvervsfag fra skoler over hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce