Annonce
Sønderborg

Sønderborg får erhvervsklynger

Erik Lauritzen (S), borgmester i Sønderborg Kommune.
Borgmester Erik Lauritzen (S) glæder sig over, at Sønderborg får hovedsædet for en klynge for miljøteknologi - og to andre afdelinger af de 14 erhvervsklynger.
Annonce

Sønderborg: Med hovedsædet for en af de 14 nye erhvervsklynger og et par afdelinger af to andre klynger, var det næsten bedre, end borgmester Erik Lauritzen (S) turde håbe på tidligere på året. Men i den seneste tid har han fået meldinger fra Christiansborg, at Sønderborg nok ville få en erhvervsklynge. Sønderborg fik hovedsædet for miljøteknologi og et par afdelinger af robotklyngen og energiteknologiklyngen, der får hovedsæde i henholdsvis Odense og Aalborg.

- Jeg har mine kontakter på Christiansborg, og herfra hørte jeg, at noget godt ville lande i Sønderborg, siger Erik Lauritzen.

Det er nemlig lige her torsdag aften blevet officielt, at regeringen har udpeget de 14 erhvervsklynger fordelt med 60 lokationer over hele landet. Det er uddannelses- og forskningsminister Ane Halsbo-Jørgensen (S), der har udpeget en række nye erhvervsklynger, der fra 2021-2024 skal skabe et samarbejde mellem forskere og virksomheder - og dermed få innovation ud i samfundet.

- Der er mange idérige virksomheder i hele landet, og der er samtidig et stort uforløst potentiale i samarbejdet mellem erhvervsliv og videninstitutioner. De nye klynger skal sætte skub i det samarbejde, så vi får mere viden ud til virksomhederne, siger Ane Halsbo-Jørgensen.

Annonce

Bedre balance

Det har været vigtigt for ministeren at få en balance i hele Danmark, så alle eller langt de fleste erhvervsklynger ikke blev placeret omkring København og de andre største byer i landet.

- Det er afgørende, at virksomheder i hele landet får adgang til aktiviteterne i de landsdækkende klynger, som arbejder specialiseret indenfor en række vigtige fagområder. Jeg har derfor lagt vægt på, at der kommer en god balance i det samlede klyngelandskab, så vi skaber grobund for innovation hos virksomheder i hele landet, siger ministeren.


Jeg synes, det er flot, man har lyttet. Det er en model her, der både tilgodeser det faglige og samtidig giver bedre balance i Danmark. Derfor er jeg naturligvis glad. Jeg var godt klar over, at vi nok ikke fik klyngen for energiteknologi, der skal til Aalborg. Men jeg er meget glad og tilfreds.

Erik Lauritzen (S), borgmester


Det akkurat samme har været vigtigt for Erik Lauritzen.

- Jeg synes, det er flot, man har lyttet. Det er en model her, der både tilgodeser det faglige og samtidig giver bedre balance i Danmark. Derfor er jeg naturligvis glad. Jeg var godt klar over, at vi nok ikke fik klyngen for energiteknologi, der skal til Aalborg. Men jeg er meget glad og tilfreds, siger han.

Annonce

Resultatet er vigtigst

Borgmesteren har da også flere gange henvendt sig til både ministeren og forskningsudvalget for et presse på - og ikke lade Sønderborg blive glemt.

- Jeg ved ikke, hvor meget det har hjulpet. Det vigtigste er resultatet, siger Erik Lauritzen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år 80 millioner kroner til klyngerne, mens Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse også bidrager med 80 millioner kroner årligt.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce