Annonce
Sønderborg

Sønderborg får marked for lokale fødevarer

Markedet vil være åbent fra 10-13, og varerne vil være i kategorierne fødevarer, husflid og blomster. Arkivfoto
Med en vitaminindsprøjtning på 60.000 kroner har Sønderborg Kommune besluttet at være fødselshjælper for et lokalt fødevaremarked på Kastanie Alle.

Sønderborg: Efter mange års snak kommer der nu et fødevaremarked overfor Borgen. I første omgang holdes det den første lørdag i måneden i juni og året ud.

- Vi vil gerne, at markedet bliver en succes, og derfor sørger Sønderborg Kommune i første omgang for, at der bliver indhentet tilladelse til at holde markedet, og at der er telte til udstillerne, borde, bænke og bannere, ligesom vi tager os af markedsføringen, siger Charlotte Riis Engelbrecht (S), formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, som er det udvalg, der har godkendt projektet samt bevilget 60.000 kroner til de første syv markedsdage.

Da byrådet sidste år godkendte Handleplan for Fødevarer var ét af ønskerne at etablere et fødevaremarked med lokale produkter. Det nu er lykkedes at blive enige om et koncept for markedet sammen med Sønderborg Handel, Projekt og Anlæg i kommunen, Sekretariatet for Aktørudvalget og det nystartede fødevarenetværk ”Made in Sønderborg”.

- Med markedet som udstillingsvindue vil vi gerne støtte de lokale fødevareproducenter, øge forbrugernes kendskab til sæsonens lokale frugt og grønt, skabe et udflugtsmål og tiltrække gæster til både markedet og butikkerne i byen, supplerer udvalgets næstformand, Kirsten Bachmann (Sl.P.).

Det ny marked

  • Foreløbig 15 producenter/aktører har tilmeldt sig alle eller nogle af lørdagene.
  • Det lokale fødevaremarked holdes den første lørdag i måneden i 2020 – første gang i juni, sidste gang i december
  • Markedet vil være åbent kl. 10-13 og ligge på Kastanie Alle.
  • Der kan sælges fødevarer, husflid og blomster.

15 aktører

15 producenter/aktører har allerede meldt sig til at have en stand en eller flere gange i løbet af de syv lørdage, som i første omgang er planlagt. Markedet vil være åbent fra klokken 10.00-13.00, og varerne vil være i kategorierne fødevarer, husflid og blomster. - Efter syv markedsdage i år håber vi så, at det ”kører” og kan fortsætte med ”Made in Sønderborg” som et torvelaug, der sørger for at drifte og koordinere markedsdagene, siger Charlotte Riis Engelbrecht.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce