Annonce
Sønderborg

Sønderborg får snart sine torvedage igen

Markeret får plads på Kastanie Alle op imod Jernbanegade og vil foreløbig finde sted den første lørdag i måneden resten af 2020. Foto: Henrik Rath
Med kommunal støtte forsøger Sønderborg sig igen med torvedage fra 4. juli og derefter den første lørdag hver måned året ud.

Sønderborg: For år tilbage var der hver lørdag marked med mange boder på Kirketorvet i Sønderborg. Nu gøres et forsøg på – med kommunen som fødselshjælper og 60.000 kr. til opstart – at genoplive torvedage i Sønderborg og dermed muligheden for at købe lokale fødevarer og lokalt produceret håndværk. Interessen er fin op til den første markedsdag den 4. juli kl.10-13. 15 stande er tilmeldt.


Vi ved, at mange efterspørger et marked, hvor man kan sælge og købe hjemmedyrkede og hjemmelavede fødevarer, som har haft kort vej fra jord til bord, og kunsthåndværk. Nu agerer vi fødselshjælper og kan heldigvis konstatere en rigtig fin interesse. Det lover godt for, at markedet kan fortsætte efter 2020 med ”Made in Sønderborg” som dem, der driver det.

Charlotte Riis Engelbrecht (S)


Annonce

Det er Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, der som led i Handleplanen for Fødevarer iværksætter torvedagene. Siden beslutningen tidligere i år blev truffet, er de nødvendige tilladelser indhentet hos myndighederne.

Hver lørdag året ud

Borgerne har desuden haft mulighed for at forespørge om en stand, og det er der foreløbig 15, der har gjort. Ni af dem er med på den første torvedag. De vil blandt andet tilbyde frugt, grønt og krydderurter, frisk fisk, honning, uldvarer, is, betonvarer til haven, trædrejet håndværk, blomster, hjemmeavlet vin og slagtekaniner.

Markeret får plads på Kastanie Alle op imod Jernbanegade og vil foreløbig finde sted den første lørdag i måneden resten af 2020.

- Vi ved, at mange efterspørger et marked, hvor man kan sælge og købe hjemmedyrkede og hjemmelavede fødevarer, som har haft kort vej fra jord til bord, og kunsthåndværk. Nu agerer vi fødselshjælper og kan heldigvis konstatere en rigtig fin interesse. Det lover godt for, at markedet kan fortsætte efter 2020 med ”Made in Sønderborg”* som dem, der driver det, siger formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht (S).

Torvedagene arrangeres i et samarbejde mellem Sønderborg Kommune, Sønderborg Handel, Sekretariatet for Aktørudvalget og Made in Sønderborg.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Annonce