Annonce
Sønderborg

Sønderborg får snart sine torvedage igen

Markeret får plads på Kastanie Alle op imod Jernbanegade og vil foreløbig finde sted den første lørdag i måneden resten af 2020. Foto: Henrik Rath
Med kommunal støtte forsøger Sønderborg sig igen med torvedage fra 4. juli og derefter den første lørdag hver måned året ud.

Sønderborg: For år tilbage var der hver lørdag marked med mange boder på Kirketorvet i Sønderborg. Nu gøres et forsøg på – med kommunen som fødselshjælper og 60.000 kr. til opstart – at genoplive torvedage i Sønderborg og dermed muligheden for at købe lokale fødevarer og lokalt produceret håndværk. Interessen er fin op til den første markedsdag den 4. juli kl.10-13. 15 stande er tilmeldt.


Vi ved, at mange efterspørger et marked, hvor man kan sælge og købe hjemmedyrkede og hjemmelavede fødevarer, som har haft kort vej fra jord til bord, og kunsthåndværk. Nu agerer vi fødselshjælper og kan heldigvis konstatere en rigtig fin interesse. Det lover godt for, at markedet kan fortsætte efter 2020 med ”Made in Sønderborg” som dem, der driver det.

Charlotte Riis Engelbrecht (S)


Annonce

Det er Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, der som led i Handleplanen for Fødevarer iværksætter torvedagene. Siden beslutningen tidligere i år blev truffet, er de nødvendige tilladelser indhentet hos myndighederne.

Hver lørdag året ud

Borgerne har desuden haft mulighed for at forespørge om en stand, og det er der foreløbig 15, der har gjort. Ni af dem er med på den første torvedag. De vil blandt andet tilbyde frugt, grønt og krydderurter, frisk fisk, honning, uldvarer, is, betonvarer til haven, trædrejet håndværk, blomster, hjemmeavlet vin og slagtekaniner.

Markeret får plads på Kastanie Alle op imod Jernbanegade og vil foreløbig finde sted den første lørdag i måneden resten af 2020.

- Vi ved, at mange efterspørger et marked, hvor man kan sælge og købe hjemmedyrkede og hjemmelavede fødevarer, som har haft kort vej fra jord til bord, og kunsthåndværk. Nu agerer vi fødselshjælper og kan heldigvis konstatere en rigtig fin interesse. Det lover godt for, at markedet kan fortsætte efter 2020 med ”Made in Sønderborg”* som dem, der driver det, siger formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht (S).

Torvedagene arrangeres i et samarbejde mellem Sønderborg Kommune, Sønderborg Handel, Sekretariatet for Aktørudvalget og Made in Sønderborg.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Snavset og spor efter gamle madrester: Spisested indkasserer anden bøde på et år

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Sønderborg

Påkørt af elcykel: 55-årig svært tilskadekommen kvinde fløjet til Odense

Esbjerg

Dummere end politiet tillader: Eftersøgt mand gjorde sig uheldigt bemærket

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Sønderborg For abonnenter

Socialudvalg siger nej til nødplan i hjemmeplejen

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Navne

Så er det nye byråd på plads: Se, hvem der fik hvilke poster

Erhverv For abonnenter

Ny webshop satser på nyt og brugt: Per reparerer også cykler

Aabenraa For abonnenter

Biogas fylder meget: Ny gasledning skal gå tværs gennem kommunen

Annonce