Annonce
Sønderborg

Sønderborg Fællesfond vil give billige lån til lokalområder

Anders Brandt - tidligere byrådsmedlem i Sønderborg for Enhedslisten - bor i Hundslev og er initiativtager til Sønderborg Fællesfond. Arkivfoto: Henrik Rath
En nonprofit forening med formålet at låne penge til lokale projekter har stiftende generalforsamling 27. maj.

Sønderborg: Man har set flere eksempler den senere tid. Købmanden i Blans og købmanden i Tandslet - projekter, hvor lokalbefolkningen tager initiativ til at videreføre vigtige aktiver eller måske skabe noget nyt.

- Det kan være mange ting, som samler lokalsamfundet, men kan være svære at finde penge til. Det er hjerteblodet i den slags sager vi med Sønderborg Fællesfond gerne vil kunne støtte økonomisk, forklarer initiativtager Anders Brandt i Hundslev.

Han sad i sidste periode i byrådet for Enhedslisten og brænder for arbejdet i landdistrikterne. Med den erfaring har han søgt og fået støtte fra Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje.

- Mange lokale initiativer udfordres af dårlige lånemuligheder. Med en lokal fællesejet finansieringsfond kan borgere sammen rejse penge til at skabe udvikling frem for afvikling i deres lokalområde, siger Anders Brandt om sit initiativ.

Annonce

Ingen profit

Der er stiftende generalforsamling 27. maj kl. 17.00 i lokale 301 på Alsion med et efterfølgende informationsmøde 6. juni kl. 17.00.

- Alle interesserede er velkomne. Det er tale om en fond, som ikke skal give afkast til medlemmerne, så renten bliver lav. Samtidig giver det en større økonomisk sikkerhed, fordi pengene ligger i en forening og kan cirkulere i lokalsamfundet, supplerer Anders Brandt og nævner også køb af ejendomme som en mulighed med fondens midler.

Pengene skal komme i en kombination af indskud, hvor 2500 kr. er nævnt samt et kontingent og søgning hos fonde og andre mulige bidragydere.

Hvis man er interesseret i at komme til den stiftende generalforsamling modtager Anders Brandt meget gerne en tilmelding på mailen: anders@hundslev.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce