Annonce
forside

Sønderborg fik forlænget Tour-etape

Feltet vil passere Dybbøl Banke. Foto: Mette Mørk
Tour de Frances 3. etape vil køre hele 11 kilometer gennem Sønderborg By. Den 182 kilometer lange rute blev forlænget for at få flere kilometer i Sønderborg.

Sønderborg: Sønderborgs historiske vartegn og nye vartegn på havnen bliver alle passeret, når Tour de France-feltet kører gennem Sønderborg By søndag den 4. juli 2021. Gråsten Slot, Dybbøl Banke, Alsik Hotel, Sønderborg Slot og Als' kyst bliver alle mødt af rytterne.

- Vi fik faktisk lagt ekstra kilometer ind på etapen for at få det hele med i Sønderborg. Det er 11 kilometer i Sønderborg, og det svarer til 12 til 13 minutters tv-tid, siger Jesper Schack fra der er konsulent for Tour de France i Sønderborg.

På etapen er der også taget hensyn til publikum.

- Vi laver flere publikumsområder spredt ud over hele etapen, hvor man kan se feltet, siger Jesper Schack.

Han opfordrer publikum til at møde op på Idrætshøjskolen torsdag aften, hvor ruten vil bliver nærmere præsenteret med blandt andet video. Ruten i Sønderborg Kommune går forbi Gråsten Slot, gennem Adsbøl og Nybøl, over Dybbøl Banke, ned langs Helgolandsgade, forbi Alsik Hotel og Sønderborg Slot. Rytterne kører langs kysten, inden de kører mod opløbsstrækningen på Augustenborg Landevej.

Hør om etapen

Torsdag den 6. februar klokken 19 i Frihedshallen på Sønderborg Idrætshøjskole kan alle få en mere detaljeret gennemgang af tredje etape. Det bliver sportsjournalist Søren Reedtz, der sammen med sportsdirektør og cykelrytterne Matti Breschel, Kasper Asgreen og flere cykeleksperter fra Sønderborg gennemgår ruten til Sønderborg. Der er ingen tilmelding.

Cyklister tilfredse

Ifølge borgmester Erik Lauritzen vil ruten ikke betyde ekstra anlægsarbejde i Sønderborg.

- Vi disponerer vores asfaltarbejde, så områder på ruten bliver prioriteret. Der er et par helleanlæg i Ulkebøl, som kommer til at stå i vejen, men det er også det, siger Erik Lauritzen.

For to år siden blev foreningen Cykelforum Sønderborg stiftet af foreninger og virksomheder for at styrke cyklismen i Sønderborg Kommune. Foreningen er meget tilfreds med den offentliggjorte rute.

- Det bliver en fest uden lige, når publikum kommer til at stå og vente i målområdet. Der bliver en fantastisk stemning, siger Flemming Nielsen, der repræsenterer Linak i foreningen.

Kjeld Jacobsen, der er formand for Gråsten Cykelklub, er også tilfreds.

- Det bliver et flot løb fra Gråsten til Sønderborg og over Dybbøl Banke. Det bliver spændende og et løb med fart på.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce