Annonce
Sønderborg

Sønderborg Forsyning fordeler tidligere direktørs opgaver

Heller ikke det storstillede projekt med nyt renseanlæg ved Kær kommer til at blive påvirket af direktørfyringen. Illustration: Sønderborg Forsyning
Sønderborg Forsyning har mange skibe i søen, der kunne risikere at blive slået ud af kurs efter fyringen af direktør Lars Riemann. Men nu fordeles opgaverne midlertidigt til andre, mens et ansættelsesudvalg ser sig om efter en ny direktør.

Sønderborg: Fyringen af Lars Riemann som direktør for Sønderborg Forsyning sker midt i en tid, hvor Sønderborg Forsyning har mange tunge opgaver.

Der er således både arbejdet med havvindmølleprojektet i Lillebælt, en investering på knap 100 mio. kroner til et nyt spildevandsprojekt med nyt renseanlæg ved Kær og et stadig mere intensivt arbejde med Project Zero, hvor Lars Riemann var bestyrelsesformand.

Kjeld Kückelhahn, som blandt andet sidder i bestyrelsen i Nordals Ferieresort, er indtrådt som midlertidig direktør, men får ikke alt under sine vinger.

- Han skal sikre, at vi i den daglige drift holder skibet i den ønskede retning. Men ellers får vi nu fordelt de øvrige store opgaver som Lars Riemann havde ansvar for på andre ind til en ny direktør er udpeget, siger formanden for bestyrelsen i Sønderborg Forsyning, Tom Hartvig Nielsen(S), som er udpeget af byrådet

Annonce

Sønderborg Forsyning

Sønderborg Forsyning er kommunalt ejet og sørger for håndtering af affald - herunder genbrug, distribution af drikkevand, rensning af spildevand og distribution af varme.

De omkring 140 ansatte har ansvaret for driften af otte genbrugspladser, seks vandværker, fem renseanlæg, tre genbrugsbutikker, et genbrugsbyggemarked, et deponi og dele af fjernvarmen.

Flere store opgaver

Blandt de tunge sager, som gerne skulle fortsætte upåvirket af direktørfyringen, er arbejdet med havvindmølleprojektet i Lillebælt. Her har byrådet netop tilført 3,4 mio. kroner ekstra til finansieringen af forundersøgelsen. Den del af arbejdet overtager økonomidirektør i kommunen, Bjarke Eriksen.

Lars Riemann var også formand for bestyrelsen i Projekt Zero, hvor der er stærkt fokus på at nå målet om at blive CO2-neutral kommune i 2029. Den post overtager vicedirektør Hans Lehmann fra EUC Syd.

- Også arbejdet med renseanlægget fortsætter som planlagt, tilføjer Tom Hartvig Nielsen.

Desuden er Sønderborg Forsyning i gang med at implementere en ændring i affaldsindsamlingen for husstande med endnu mere fokus på genbrug.

Ansættelsesudvalg på plads

I næste uge nedsætter bestyrelsen et ansættelsesudvalg, og så opsættes kriterierne for den nye direktør.

"Bliver der brug for en anden profil end den Lars Riemann havde?"

- Nej, det forventer jeg ikke. Vi har langt hen ad vejen været tilfredse med Lars Riemann som direktør, men efter de seneste udbudsager har vi været nød til at handle som gjort, tilføjer Tom Hartvig Nielsen.

Bestyrelsen forventer stor interesse for at lede kommunens forsyningsvirksomhed med knap halvanden hundrede ansatte og en omsætning på omkring 350 mio. kroner.

- Vi regner med at kunne have en ny direktør ansat senest 1. oktober, men da gerne før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce