Annonce
Sønderborg

Ny fejl i skraldeudbud: Sønderborg Forsyning fyrer direktøren

Efter mere ti år som direktør for Sønderborg Forsyning er Lars Riemann nu fortid. Han fratræder også sine tillidsposter blandt andet formandskabet i ProjectZero. Arkivfoto: Claus Thorsted
Lars Riemann er blevet afskediget som direktør for Sønderborg Forsyning, fordi der nu har vist sig igen at være fejl i udbuddet af affaldsindsamling, som derfor skal gå om.

Sønderborg: På ekstraordinært møde onsdag morgen besluttede bestyrelsen i Sønderborg Forsyning at fyre direktør Lars Riemann. Der sker, fordi bestyrelsen er blevet gjort opmærksom på, at der igen er fejl i udbuddet for affaldsindsamling, som derfor skal gå om.

- Det er så gravende, at vi nu igen må sende affaldsindsamlingen i udbud, at det måtte have en konsekvens, forklarer bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning, Tom Hartvig Nielsen.

- Det er nu fjerde gang, den skal i udbud, så vi må fra bestyrelsens side erkende, at der er behov for en ny start med nye kræfter, udtaler næstformand Peter Hansen.

Konkret var der valgt et vinderbud, som ikke levede op til et krav om elhejs på skraldebilerne. Sønderborg Forsynings rådgiver på opgaven, COWI, havde overset manglen, da man gennemgik tilbuddene og indstillede RenoNorden som vinder af opgaven.

- Det er en rigtigt ærgerlig situation, som vi fra bestyrelsens side beklager meget. Vi har opstillet nogle klare krav til udbuddet, som ikke er blevet indfriet. Derfor er vi enige med COWI om, at udbuddet må annulleres og gå om igen, siger Tom Hartvig Nielsen, der oplyser, at Lars Riemann har fået en fratrædelsesordning, men ikke hvad det kommer til at koste.

Annonce

Vi må fra bestyrelsens side erkende, at der er behov for en ny start med nye kræfter.

Peter Hansen, næstformand

Overvejer ny rådgiver

Forsyningsformanden tilføjer, at der vil blive en særskilt drøftelse med COWI i forhold deres rådgiveransvar.

- Det er da klart i vores tanker, om vi skal bruge COWI igen, når der nu sket så mange fejl i det her forløb, siger Tom Hartvig Nielsen.

Bestyrelsen har også besluttet, at forsyningsselskabet ikke selv afgiver kontrolbud i næste runde af udbuddet, men alene vil forholde sig til de eksterne bud.

Udbuddet af affald i Sønderborg Kommune begyndte sidste år. Først valgte Sønderborg Forsyning sig selv, fordi selskabets udbud var klart billigst. Det viste sig, at skyldtes en stor regnefejl og udbuddet måtte gå om. Den runde vandt RenoNorden, men også denne gang var der altså fejl.

Har bestyrelsen gjort det godt nok?

- Helt klart. Vi har ikke siddet med armene over kors, men fra dag et stillet krav, kritiske spørgsmål og lagt pres på, hvilket er det frustrerende i det her, siger Tom Hartvig Nielsen.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med den fyrede direktør for en kommentar.

Indtil en ny direktør er udpeget, vil Kjeld Kückelhahn indtræde som midlertidig direktør i Sønderborg Forsyning. Han vil i første omgang have fokus på at få gennemført udbuddet af affaldsindsamling.

Den konkrete fejl

I udbuddet stillede Sønderborg Forsynings bestyrelse med baggrund i Sønderborg Kommunes affaldsplan krav om, at alle renovationsbiler skal køre på el, biogas eller naturgas i 2020.

Kravet blev skrevet ind i kommunens affaldsplan for at sikre en mere bæredygtig affaldskørsel, der bakker op om målet om, at kommunen skal være CO2-neutral i 2029.

Samtidig skulle hejsesystemet, der tømmer containere og skraldespande, efter krav fra bestyrelsen køre på el. Det er det sidste krav om el-hejs, der ikke er opfyldt i det vindende bud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Venstre genvalgte formanden

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce