Annonce
Sønderborg

Sønderborg går med i sønderjysk fødevarenetværk

I netværket skal iværksættere have mulighed for at hente råd og vejledning. Arkivfoto
Sønderborg Kommune har sagt ja til at være med i nyt netværk, der skal være med til at styrke lokale fødevareproducenter muligheder for afsætning af deres varer.

Sønderborg: Med op til 25.000 kroner om året i tre år vil Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer i Sønderborg Kommune være med til at styrke lokale fødevareproducenter muligheder for afsætning af deres varer.

- Det er helt afgørende for vores lokale mikroproducenter af fødevarer, at de har et netværk at støtte sig til, når de skal producere og samtidig begå sig på et nyt og ukendt marked. De skal have hjælp til at få solgt deres produkter i de lokale butikker og dermed skabe løbende afsætning, siger Charlotte Riis Engelbrecht (S), formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer. Afsætningsnetværket for sønderjyske fødevarer skal efter planen etablere sig med et kontor, konsulentfunktion, netværksaktiviteter og en markedsplatform. Ud over støtte fra blandt andet de sønderjyske kommuner og områdets landboforeninger skal netværket finansieres af kontingent fra medlemmerne og abonnementsløsninger for konsulentbistand.

Det er helt afgørende for vores lokale mikroproducenter af fødevarer, at de har et netværk at støtte sig til, når de skal producere og samtidig begå sig på et nyt og ukendt marked.

Charlotte Riis Engelbrecht, udvalgsformand

Hjælpe flere i gang

Netværket skal efter planen bistå med at vurdere økonomisk bæredygtighed i producenternes planlagte projekter, vurdere skaleringspotentiale, opbygge organisatorisk styrke og produktionskapacitet – og dermed plus på bundlinjen. Etablering af netværket vil blive koordineret af Sønderjyske Fristelser. - Lokale fødevarer er en stærk tendens i tiden, og vi tror på, at endnu flere går med drømme om at arbejde hjemme og skabe en lokal produktion. Vores håb er, at flere får mod til at realisere dem, når de får hjælp til at gå i gang. I netværket skal iværksættere have mulighed for at hente råd, vejledning og måske tryghed, både inden de går i gang og når de er i gang, siger næstformand Kirsten Bachmann (Sl.P.).

Afsætningsnetværket finansieres i en treårig periode af de fire sønderjyske kommuner, landboforeningerne, Business Aabenraa, Udviklingsråd Sønderjylland, Tønder Erhvervsråd, Sønderborg Vækstråd og den rådgivende virksomhed LHN.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce