Annonce
forside

Sønderborg Håndbold fik endelig revanche

ALS: Rollerne var byttet om, da Als HF i lørdags tog imod Sønderborg Håndbold på hjemmebane. I modsætning til de sidste to kampe mellem de to hold, var det nemlig Sønderborg Håndbold, der i weekenden kunne gå hjem med sejren. Holdet kom foran allerede tidligt i første halvleg, og havde lagt sig i føring med syv mål i løbet af kampens første kvarter.

- Vi startede ud med to stregspillere i angrebet, og det tror jeg overraskede Als lidt, siger Sønderborg Håndbolds træner Kasper Christensen, der også fortæller, at holdet lykkedes godt med at spille sammen og holde tempoet oppe.

Sønderborg Håndbold holdt føringen kampen igennem, og selvom Als HF reducerede lidt i slutningen af første halvleg, var det ikke nok til at vende kampen.

- Det er svært at sige, hvad der gik galt. Det kørte bare ikke for os. Vi er inde i en dårlig stime lige nu, hvor der ikke rigtig er noget, der fungerer for os, fortæller Als HF's træner Stefan Spornberger.

Als HF - Sønderborg Håndbold: 16-28 (7-13)

Håndbold, Jyllandsserien, Damer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce