Annonce
Sønderborg

Sønderborg i spil til Royal Run

Royal Run opstod i 2018, fordi kronprinsen havde en drøm om at fejre sin 50-årsfødselsdag på en aktiv måde sammen med danskerne. Arkivfoto: Lars Møller

Sønderborg: Det store Royal Run, som i år løb af stablen i Aarhus, Aalborg, København, Bornholm og Færøerne, vender tilbage i 2020, og her er der nye byer i spil.

En af dem er Sønderborg. Det skriver nyhederne.tv2.dk. Her er også Aabenraa og Haderslev i spil.

- Jeg tror bestemt, at der kan blive et Royal Run næste år. Hvis man spørger folk her, tror jeg, at de vil sige: Ja, kom med det, kom med det, sagde kronprins Frederik til TV2 Nyhederne.

Royal Run opstod i 2018, fordi kronprinsen havde en drøm om at fejre sin 50-årsfødselsdag på en aktiv måde sammen med danskerne. Han var så tilfreds med resultatet, at succesen blev gentaget i 2019. Kronprins Frederik har ikke selv løbet med i år, fordi han har en diskusprolaps i ryggen. Han gik i stedet one mile i Aarhus og cyklede ti kilometer i København.

Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet i samarbejde med DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce