Annonce
Sønderborg

Sønderborg Kommune har givet CO2-udslippet et ordentlig nøk nedad

Det går rigtig godt for Sønderborg Kommune som virksomhed med at få nedbragt CO2-udslippet. Pressefoto
CO2-regnskabet for Sønderborg Kommune som virksomhed i 2020 viser en reduktion på næsten 63 procent i forhold til 2007.

Sønderborg:  Det går rigtig godt for Sønderborg Kommune som virksomhed med at få nedbragt CO2-udslippet. For CO2- og energiregnskabet for 2020 viser en reduktion på 62,9 procent i forhold til 2007.

Et resultat som borgmester Erik Lauritzen (S) er godt tilfreds med.

- Jeg er meget glad, for det viser, at vi i Sønderborg Kommune har taget opgaven med CO2-reduktioner alvorligt, når vi kan lande et så flot resultat. Det synes jeg, at alle i kommunen kan være stolte over, for alle afdelinger har bidraget til, at vi er kommet så langt. Vi er godt på vej, men jeg vil også pege på, at Sønderborg Kommune endnu ikke er i mål med en nulløsning, siger han i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune har de seneste par år fremrykket et væsentligt antal ombygninger og nybygninger. Det afspejler sig eller vil afspejle sig positivt i CO2-regnskabet fremover.

- Vi skal hele tiden kigge på vores bygningsmasse, fordi her har vi en stor mulighed for at lave grønne forbedringer for at reducere CO2-udslippet. Derfor skal vi i kommunen renovere og bygge klimaklogt, så grønne kvadratmeter erstatter udslidte og ikke energivenlige bygninger, og som de kommende år vil reducere energiforbruget yderligere i de kommunale bygninger, siger Erik Lauritzen.

Bilparken er en af de næste større opgaver, vi skal kigge på og speede op. Der er et potentiale i kommunens bilpark, og vi skal have udskiftet mere af vores bil- og maskinpark til el eller andre, klimavenlige løsninger, for her er der en del at hente på CO2-udledningen

Erik Lauritzen (S), borgmester

Mere grøn transport

Næste fokuspunkt bliver at gøre kommunens transport mere grøn.

- Bilparken er en af de næste større opgaver, vi skal kigge på og speede op. Der er et potentiale i kommunens bilpark, og vi skal have udskiftet mere af vores bil- og maskinpark til el eller andre, klimavenlige løsninger, for her er der en del at hente på CO2-udledningen, siger borgmesteren.

Reduktion på næsten 63 procent i 2020 følger godt op på resultatet for 2019, hvor en vigtig milepæl blev nået, da delmålet om 50 procent reduktion blev opfyldt for kommunen.

Sønderborg Kommune er en vigtig aktør i områdets ProjectZero vision om, gennem omstilling af energisystemet, at reducere områdets CO2-udledning til nul i 2029 og samtidig skabe nye kompetencer og grønne job.

Annonce

Hjulpet af coronaen

Også den lokale fjernvarmeproduktion bliver mere og mere grøn. Udfasningen af naturgas som energikilde gør, at der flere steder er CO-neutral fjernvarme.

Resultatet for CO2- og energiregnskabet 2020 er positivt påvirket af covid-19. Det skyldes, at mange elever blev sendt hjem fra skole, og hjemmearbejde blev aktuelt for mange administrative medarbejdere.

Der er et fald i el- og vandforbrug i de måneder, hvor bygningerne var lukket. Til gengæld var der et øget forbrug til mere rengøring og håndhygiejne, da bygningerne åbnede igen. Denne tendens vil man også se i 2021.

Man kan læse meget mere om Sønderborg Kommunes CO2- og energiregnskab for 2020 på dette link:

https://sonderborgkommune.dk/sites/all/files/Forvaltninger/co2-_og_energiregnskab_2007-2019_for_soenderborg_kommune_som_virksomhed.pdf


Annonce
Sønderborg For abonnenter

Alssundbroen fylder 40: Mere end 20 års kamp skulle der til, før den blev bygget

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Nabomor efter dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Sønderborg

Plet på straffeattesten som gave: Ung mand fejrede 16 års-fødselsdag med en hilsen fra politiet

Sydjylland

Følg med her: Tæt ferietrafik på motorvejene

Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce