Annonce
Sønderborg

Sønderborg Kommune på jagt efter penge til cykelparkering

Sønderborg Kommune har ansøgt Transport- og Boligministeriet om 200.000 kroner til at forbedre cykelparkeringen ved Sønderborg Station. Foto: Kaspar Hvid
Kommunen har ansøgt Transport - og Boligministeriet om 200.000 kroner til cykelparkering ved Sønderborg Station. Kommunen skal nu indsende yderlig dokumentation.
Annonce

Sønderborg: Sønderborg Kommune vil gerne forbedre cykelparkeringen på Sønderborg Station, derfor har kommunen søgt om 200.000 kroner i en pulje på 50 millioner til at fremme cyklismen. Puljen på 50 millioner blev vedtaget med finansloven for 2020.

- Vi er i gang med at modernisere pladsen ved stationen, og derfor vil vi også gerne forbedre cykelparkeringen, siger Mette Pipper Bertelsen, som er chef for drift- og anlæg i Sønderborg Kommune.

Kommunen har i første omgang ikke fået de 200.000 kroner, da der skal indsendes yderligere dokumentation for projektet, hvor Sønderborg Kommune har fået en deadline til 30. oktober.

- Planen er, at projektgruppen arbejder med den dokumentation, som efterspørges i næste uge, siger Mette Pipper Bertelsen, som ikke ved, hvornår man kan gå i gang med projektet.

- Det kan være, at der er nogle coronaforsinkelser, men mit bedste bud er, at det bliver engang i løbet af det første halve år i 2021, fortsætter hun.

I alt er der 30 projekter, som har fået del i de 50 millioner, som bliver delt ud for at fremme cyklismen.

Annonce

Nye cykler

Mette Pipper Bertelsen forklarer, at ønsket er opstået, fordi der i dag findes mange flere cykler, end der gjorde før i tiden.

- Det kan være, at vi skal etablere ladestandere til el-cykler, og det er der ikke mulighed for i dag. Det kan også være, at cykelparkeringen skal være overdækket, eller at der skal være mulighed for at låse sin cykel inde, der er mange forskellige muligheder, siger hun.

Målet med puljen er, at regeringen har et ønske om, at det skal være nemmere at tage cyklen til og fra offentlig transport. I en pressemeddelelse, udtaler transportminister Benny Engelbrecht (S):

- Det er vigtigt for os at give de grønne transportformer medvind, og i den sammenhæng er det væsentligt at kunne komme nemt til og fra trafikknudepunkterne på cykel, og det er selvfølgelig nødvendigt, at der er parkeringspladser til cyklerne. Midlerne fra cykelpuljen vil være med til at etablere cykelparkeringspladser ved flere trafikknudepunkter.


Det kan være, at vi skal etablere ladestandere til el-cykler, og det er der ikke mulighed for i dag. Det kan også være, at cykelparkeringen skal være overdækket, eller at der skal være mulighed for at låse sin cykel inde, der er mange forskellige muligheder.

Mette Pipper Bertelsen, chef for drift- og anlæg i Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce