Annonce
Sønderborg

Sønderborg Kommune på vej med ny økonomisk model for plejefamilier

Det er en stor beslutning at blive plejefamilie, og en ny model for honorering skal give plejefamilier større sikkerhed for en stabil indkomst.
Annonce

Sønderborg: På nuværende tidspunkt bruger Sønderborg Kommune den klassiske honoreringsmodel, hvor kommunen hvert år genvurderer hvor mange vederlag plejefamilien får. Det kan skabe usikkerhed for plejefamiliens økonomi.

Flere kommuner er i dag begyndt at arbejde med den såkaldte gennemsnitsmodel for honorering af plejefamilier. Fordelen ved modellen er, at den blandt andet fjerner usikkerheden ved at sikre en stabil indkomst og samtidig skaber ro omkring det anbragte barn og tillader plejefamilien at fokusere på barnets udvikling og fremgang uden at blive sat ned i honorering.

Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Plejefamilier med på råd

Modellen blev drøftet med kommunens plejefamilier i starten af november, og de var positivt stemt. Børne- og Uddannelsesudvalget har netop bedt forvaltningen om at gå i gang med at udforme modellen, så den passer til Sønderborg. Plejefamilierne vil i høj grad blive inddraget i dette arbejde.

- Vi er rigtig glade for de plejefamilier vi har, og hvis vi med en ny model kan være med til at skabe bedre rammer og større økonomisk tryghed for dem, så er det naturligvis også det vi skal her i Sønderborg Kommune. De kommuner, der allerede bruger gennemsnitsmodellen, har rigtig gode erfaringer, så jeg føler mig tryg ved at sætte forvaltningen i gang med at få den indført hos os, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris i en pressemeddelelelse.

Annonce

Mere attraktivt

- Vi tror, det samtidig vil gøre det mere attraktivt at blive plejefamilie, og dem har vi fortsat brug for flere af. Økonomisk tryghed i form af en stabil indkomst er et vigtigt grundlag for gode rammer og et trygt hjem. Og et trygt hjem er netop det de anbragte børn har allermest brug for, siger næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget Jesper Smaling.

Gennemsnitsmodellen er kendetegnet ved, at når en plejefamilie får et plejebarn, forhandles der om antallet af vederlag. Derefter vil kommunen som udgangspunkt ikke justere plejefamiliens indkomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Det skal nok gå gutter

Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce