Annonce
Sønderborg

Sønderborg Kommune på vej med ny økonomisk model for plejefamilier

Det er en stor beslutning at blive plejefamilie, og en ny model for honorering skal give plejefamilier større sikkerhed for en stabil indkomst.

Sønderborg: På nuværende tidspunkt bruger Sønderborg Kommune den klassiske honoreringsmodel, hvor kommunen hvert år genvurderer hvor mange vederlag plejefamilien får. Det kan skabe usikkerhed for plejefamiliens økonomi.

Flere kommuner er i dag begyndt at arbejde med den såkaldte gennemsnitsmodel for honorering af plejefamilier. Fordelen ved modellen er, at den blandt andet fjerner usikkerheden ved at sikre en stabil indkomst og samtidig skaber ro omkring det anbragte barn og tillader plejefamilien at fokusere på barnets udvikling og fremgang uden at blive sat ned i honorering.

Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Plejefamilier med på råd

Modellen blev drøftet med kommunens plejefamilier i starten af november, og de var positivt stemt. Børne- og Uddannelsesudvalget har netop bedt forvaltningen om at gå i gang med at udforme modellen, så den passer til Sønderborg. Plejefamilierne vil i høj grad blive inddraget i dette arbejde.

- Vi er rigtig glade for de plejefamilier vi har, og hvis vi med en ny model kan være med til at skabe bedre rammer og større økonomisk tryghed for dem, så er det naturligvis også det vi skal her i Sønderborg Kommune. De kommuner, der allerede bruger gennemsnitsmodellen, har rigtig gode erfaringer, så jeg føler mig tryg ved at sætte forvaltningen i gang med at få den indført hos os, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris i en pressemeddelelelse.

Mere attraktivt

- Vi tror, det samtidig vil gøre det mere attraktivt at blive plejefamilie, og dem har vi fortsat brug for flere af. Økonomisk tryghed i form af en stabil indkomst er et vigtigt grundlag for gode rammer og et trygt hjem. Og et trygt hjem er netop det de anbragte børn har allermest brug for, siger næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget Jesper Smaling.

Gennemsnitsmodellen er kendetegnet ved, at når en plejefamilie får et plejebarn, forhandles der om antallet af vederlag. Derefter vil kommunen som udgangspunkt ikke justere plejefamiliens indkomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce