Annonce
Sønderborg

Sønderborg Kommune vil fremrykke investeringer

Flere renoveringsopgaver og fremrykning af anlægsopgaver planlagt i 2021 til 2020 er blandt de nyeste tiltag for at støtte det lokale erhvervsliv. Arkivfoto: Claus Thorsted
Økonomiudvalget har på et møde besluttet at iværksætte yderligere kristiltag for at holde hånden under virksomheder og arbejdspladser. Politikerne vil fremrykke renoveringsopgaver fra 2021 til i år for at holde et højere aktivitetsniveau i hele 2020. Lejere i kommunale ejendomme kan få henstand med husleje, og sygedagpenge til udbetales hurtigt til virksomheder, der er ramt af corona.
Annonce

Sønderborg: Sønderborg Kommune har allerede iværksat flere indsatser for at styrke likviditeten hos leverandører til kommunen og for at rådgive borgere og virksomheder i forhold til hjælpepakker og nye procedurer. Nu iværksættes yderligere ekstraordinære tiltag som følge af coronakrisen.

- Det er en helt ekstraordinær situation, vi befinder os i. Derfor er jeg også glad for at kunne melde ud, at byrådets partier er enige om at støtte op om det private erhvervsliv ved at fastholde budgetterne for vedligeholdelse og renovering, som vi har vedtaget, og at sikre fremdrift i planlagte og budgetlagte anlægsprojekter. Vi er enige om at udarbejde forslag til at fremrykke renoveringsopgaver på kommunale bygninger fra budget 2021, herunder også ekstraordinær renovering af skoler, for at holde et højere aktivitetsniveau i hele 2020, siger borgmester Erik Lauritzen (S) i en pressemeddelelse efter økonomiudvalgsmøde. Han tilføjer, at fagudvalgene og økonomiudvalget fortsat arbejder videre med se på initiativer, som kan lette situationen for borgerne, erhvervslivet og foreninger.

Der er også enighed om i økonomiudvalget, at det ønsker vedligeholdelse og renholdelsesarbejde i Vej & Park samt Ejendomsservice genoptaget, hvor det kan udføres som enkeltmandsarbejde.

Corona-tiltat

Sønderborg Kommunes corona-tiltag:

Fremrykning af betaling til leverandører på i alt 60 mio. kr. for at forbedre virksomhedernes likviditet
Åben telefon og mail hos Erhvervsservice, uændret byggesagsbehandling og vejledning via telefon, mail og Skype
Mulighed for indflytning i kolonihaver tidligere end normalt
Arbejdsmarkedsafdelingen fastholder virksomhedspraktikker og løntilskudsansættelser, når det giver mening.
Intern administration betaler fakturaer hurtigst muligt. Betalingerne fra og med den 16. marts bliver foretaget med det samme. Fremrykning af betaling af regninger.
Tæt kontakt med virksomhederne om Jobcentrets tilbud om især arbejdsfordeling, men også de andre hjælpepakker.
Rundringning til virksomhederne om den aktuelle situation.
Ordning til deponi og genbrug etableret for erhvervslivet.

Annonce

Pause for huslejen

Andre tiltag, som igangsættes straks, er henstand af huslejebetalinger i kommunalt ejede bygninger og arealer for små og mindre virksomheder og skærpet fokus på hurtig udbetaling af sygedagpenge til virksomheder, hvor ansatte bliver ramt af Corona-virus.

- Jeg vil desuden, heldigvis også sammen med et enigt Økonomiudvalg, opfordre alle til at handle lokalt, at benytte de lokale caféer og restauranter til take away, og jeg vil opfordre boligorganisationer og kommunalt ejede selskaber til at fastholde og måske endda fremrykke investeringer, siger Erik Lauritzen.

De enkelte fagudvalg opfordres til at overveje tiltag, der kan afhjælpe økonomiske og praktiske udfordringer hos borgere, lokale samarbejdspartnere, virksomheder, foreninger og andre lokale aktører. Forvaltningen har udarbejdet forslag på de enkelte udvalgsområder, som vil blive forelagt på de kommende udvalgsmøder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce