Annonce
Sønderborg

Sønderborg Lærerkreds: - Folkeskolen kan blive udfordret med lånegaranti

Nanna Stryhn-Johnsen frygter, at det kan ende med skolelukninger, hvis man giver Privatskolen Als en lånegaranti. Arkivfoto: Timo Battefeld
Onsdag tager Sønderborg Byråd stilling til spørgsmålet om en kommunal lånegaranti til Privatskolen Als. Det får Sønderborg Lærerkreds til at råbe vagt i gevær.
Annonce

Sønderborg: Formanden for Sønderborg Lærerkreds, Nanna Stryhn-Johnsen, frygter, at man udhuler grundlaget for folkeskolen, hvis byrådet i Sønderborg giver en lånegaranti til Privatskolen Als.

- Inklusionsopgaven bliver udfordret, hvis der er færre børn i folkeskolen. I Sønderborg har man valgt en model, der hedder, at man først sikrer driften og derefter afsætter særlige midler til inklusion, derfor bliver hele skolevæsnet udfordret, når folkeskolerne bliver udfordret på deres drift, siger Nanna Stryhn-Johnsen.

Hun forklarer, at folkeskolerne kan have svært ved at skære ned på driften, fordi eleverne forsvinder fra forskellige klasser:

- Hvis det var en hel klasse på en skole, som skiftede til en privatskole, så kunne man vælge at afskedige de lærere, som der ikke længere var brug for, men det er ikke sådan, det fungerer i virkeligheden. Eleverne forsvinder fra forskellige klasser.

Nanna Stryhn-Johnsen blander sig i debatten om en kommunal lånegaranti til Privatskolen Als, efter debatten i den seneste uge. På mødet i økonomiudvalget i sidste uge diskuterede udvalget, om privatskolen skulle have en kommunal lånegaranti.

Annonce

Frygter skolelukninger

Et flertal i økonomiudvalget afviste at give privatskolen en lånegaranti, men Venstre og Dansk Folkeparti valgte at begære sagen i byrådet, mens Slesvigsk Parti stillede et ændringsforslag om en mindre lånegaranti.

- Med budgetforliget viste byrådet virkelig, at de anerkender de udfordringer, som vi står med i folkeskolen, når vi skal opfylde helhedsplanen, men med en lånegaranti risikerer vi, at gøre de udfordringer endnu større, forklarer formanden.

- Som vi allerede har læst, så er det omkring 24 procent af skoleeleverne, som går i en privat- eller friskole, og jeg frygter, at det tal kan blive endnu højere, hvis man danner præcedens med at give lånegarantier, og med et samtidigt faldende børnetal, så er jeg bange for, at vi ender et sted, hvor vi skal lukke skoler, fortsætter formanden for Sønderborg Lærerkreds.

Byrådet tager stilling til lånegarantien på onsdagens byrådsmøde, men før byrådsmødet på Sydals, ligner det ikke, at der er flertal for forslaget.


Med budgetforliget viste byrådet virkelig, at de anerkender de udfordringer, som vi står med i folkeskolen, når vi skal opfylde helhedsplanen, men med en lånegaranti risikerer vi, at gøre de udfordringer endnu større.

Nanna Stryhn-Johnsen, formand Sønderborg Lærerkreds
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Varde For abonnenter

Joan er formand for landsbyens sidste livsnerve: Forsamlingshuset overlever kun på tidligere års overskud

Annonce