Annonce
Sønderborg

Sønderborg Lufthavn skal være mere international: Se det nye navn her

Sønderborg Lufthavn vil gerne være dansk-tysk lufthavn, og det er Teknik- og Miljøudvalget i Kommunen nu sagt ok til.

SØNDERBORG: Et enigt Teknik- og Miljøudvalg i Sønderborg Kommune besluttede i aftes, at Sønderborg Lufthavn i fremtiden skal have et nyt navn, der klinger bedre internationalt.

Det nye navn er Sonderborg-Flensburg, Danish-German Airport.

– Der er masser af spændende perspektiver i det her, som vi gerne vil støtte op om. Vi skal have etableret andre flyruter ud af Sønderborg end til København, og nu har vi givet lufthavnen et vigtig mandat til at gå ud til andre luftfartselskaber, siger Peter Hansen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Navneændringen sker som en del af planen om at gøre lufthavnen til binational. Visionen er, at lufthavnen i fremtiden både skal servicere luftfartselskaber og passagerer syd og nord for grænsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce