Annonce
Sønderborg

Sønderborg markerer sig internationalt med praktisk bæredygtighed

Borgmester Erik Lauritzen i midten med to repræsentanter for Unescos Institut for Livslang Læring, direktør David Atchoarena og Raul Valdes. Privatfoto
I Unesco har man fået øje på Sønderborgs evne til at inddrage skoler og virksomheder i arbejdet med at indarbejde bæredygtighed og FN's Verdensmål i kommunens drift.

Sønderborg: Ved en international konference modtog borgmester Erik Lauritzen og vicekommunaldirektør Carsten Lund for nylig "Unesco Learning City Award"-prisen, som Sønderborg Kommune har fået for arbejdet med indarbejde bæredygtighed og FN's Verdensmål i kommunens drift.

Ti byer verden over - heraf kun to europæiske - fik prisen, som gives til medlemmer af Unesco Learning Cities netværket. I indstillingen blev det fremhævet, at Sønderborg Kommune har skabt en koordineret struktur, der løfter arbejdet med bæredygtighed til nye niveauer.

- Jeg er rigtigt stolt over, at Sønderborg Kommune markerer sig internationalt på den her måde. At få en pris er jo et fantastisk skulderklap til hele kommunen og de medarbejdere, der omsætter Verdensmålene til konkret undervisning, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

På konferencen blev borgmester Erik Lauritzen bedt om at deltage i den komité, der udarbejdede den endelige programerklæring, der skal sætte rammerne for de kommende års arbejde i Unesco Learning Cities netværket.

Annonce

Om prisen

Unescos Learning City Award anerkender "eksemplarisk fremskridt skabt af byer gennem inkluderende undervisning og livslang læring i lokalsamfund". Vinderne er udvalgt af en international jury.

En Unesco lærende by efterlever følgende:

Promoverer uddannelse fra folkeskole til højere uddannelse
Revitaliserer læring i familier og lokalsamfund
Faciliterer læring i arbejdet
Anvender moderne læringsteknologier
Fokuserer på løbende forbedring af kvalitet og på at skabe "excellence" i læring
Understøtter livslang læring. /exp

Vi gør det konkret

- I Sønderborg Kommune er vi rigtigt gode til at omsætte verdensmålene til konkrete indsatser på især skole- og frivilligområdet samt i samspil med lokale virksomheder. Det arbejde giver genlyd ude i verden. På den måde spiller en mindre dansk kommune som vores med på samme niveau som store internationale millionbyer, siger borgmester Erik Lauritzen.

Arbejdet med bæredygtighed foregår på tværs af Sønderborg Kommunes forvaltninger og med støtte fra et advisory board. Samarbejdspartnerne tæller blandt andet uddannelsesinstitutioner, ProjectZero og private virksomheder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce