x
Annonce
Sønderborg

Sønderborg og omegn fortsætter med at nedbringe sit CO2-udslip efter ProjectZero-planen

I den årlige CO2-rapport for Sønderborg-området slås det fast, at udledningen af CO2 fortsat falder, ligesom energiforbruget også er for nedadgående.

Sønderborg: ProjectZeros årlige monitoreringsrapport for 2017 viser, at viser, at energiforbruget i 2017 er reduceret med en procent og årets CO2-udledning med seks procent. Opgørelsen af udviklingen siden 2007 er påvirket negativt af justerede opgørelsesmetoder på bl.a. transport og elområdet, men trods dette ligger den akkumulerede CO2-reduktion uændret på 35 procent, mens energiforbruget siden 2007 er reduceret med 13,6 procent.

- Jeg glæder mig over, at energiforbruget fortsat falder og vi stort set følger de målsatte CO2-reduktioner. Med de mange igangværende projekter, sætter vi nu turbo på indfasning af vedvarende energi i både el- gas og fjernvarmesystemet, fastslår Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, i en pressemeddelelse.

Der er således netop taget første spadestik til den store Better Energy solcellepark i Glansager. Nature Energy biogasanlægget i Glansager og Sønderborg Forsynings fjernvarmeprojekt i Nordborg er begge ved at være klar til implementering og VVM-undersøgelserne vedr. den kystnære vindmøllepark, Lillebælt Syd, følger tidsplanen.

Annonce

Vejkort til CO2-reduktion

I slutningen af året vil Sønderborg byråd blive præsenteret for en såkaldt "Roadmap2025-rapport". Vejkortet (roadmap) indeholder et overblik over mere end 100 lokale aktører og eksperter organiseret i otte indsatsspor, der siden maj har arbejdet med at konkretisere de ca. 40 projekter, som skal sikre fremdrift og realisering af delmålet på 75 procent reduktion af CO2-udledningen i 2025.

Fortsat energieffektivisering og grøn transport baseret på områdets borgere og virksomheder samt mere vedvarende energi udgør kernen i ProjectZeros Roadmap2025, som er under udvikling. ProjectZero CO2-monitoreringsrapporten valideres af Viegand & Maagøe, rådgivende ingeniører og eksperter i CO2-monitorering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce