Annonce
Sønderborg

Sønderborg og omegn fortsætter med at nedbringe sit CO2-udslip efter ProjectZero-planen

I den årlige CO2-rapport for Sønderborg-området slås det fast, at udledningen af CO2 fortsat falder, ligesom energiforbruget også er for nedadgående.

Sønderborg: ProjectZeros årlige monitoreringsrapport for 2017 viser, at viser, at energiforbruget i 2017 er reduceret med en procent og årets CO2-udledning med seks procent. Opgørelsen af udviklingen siden 2007 er påvirket negativt af justerede opgørelsesmetoder på bl.a. transport og elområdet, men trods dette ligger den akkumulerede CO2-reduktion uændret på 35 procent, mens energiforbruget siden 2007 er reduceret med 13,6 procent.

- Jeg glæder mig over, at energiforbruget fortsat falder og vi stort set følger de målsatte CO2-reduktioner. Med de mange igangværende projekter, sætter vi nu turbo på indfasning af vedvarende energi i både el- gas og fjernvarmesystemet, fastslår Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, i en pressemeddelelse.

Der er således netop taget første spadestik til den store Better Energy solcellepark i Glansager. Nature Energy biogasanlægget i Glansager og Sønderborg Forsynings fjernvarmeprojekt i Nordborg er begge ved at være klar til implementering og VVM-undersøgelserne vedr. den kystnære vindmøllepark, Lillebælt Syd, følger tidsplanen.

Annonce

Vejkort til CO2-reduktion

I slutningen af året vil Sønderborg byråd blive præsenteret for en såkaldt "Roadmap2025-rapport". Vejkortet (roadmap) indeholder et overblik over mere end 100 lokale aktører og eksperter organiseret i otte indsatsspor, der siden maj har arbejdet med at konkretisere de ca. 40 projekter, som skal sikre fremdrift og realisering af delmålet på 75 procent reduktion af CO2-udledningen i 2025.

Fortsat energieffektivisering og grøn transport baseret på områdets borgere og virksomheder samt mere vedvarende energi udgør kernen i ProjectZeros Roadmap2025, som er under udvikling. ProjectZero CO2-monitoreringsrapporten valideres af Viegand & Maagøe, rådgivende ingeniører og eksperter i CO2-monitorering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce